A Debreceni Búvárklub sikeres szereplése

Nemzetközi mezőnyben remekeltek az uszonyosúszók.

A Debreceni Búvárklub csapata 12 ország 39 klubcsapata között az éremtáblázaton és az összesített pontversenyben is az élen végzett, a hatodik alkalommal megrendezett Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója elnevezésű utánpótlás seregszemlén.

A gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályok számára kiírt, évről-évre egyre rangosabb versenyen 9 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek a debreceni fiatalok, akik közül az ifjúsági korosztály képviselői gyűjtötték a legtöbb pontot.

Az idén nyáron már a juniorok világbajnokságán is bemutatkozó Pázmányi Sándor 3 versenyszámban is a legjobbnak bizonyult, kettőben korosztályos országos csúcsot úszva szintidőt is teljesített a jövő évi Európa-bajnokságra. Rajta kívül szintén 3 elsőség jutott Lipők Larionnak is, valamint szintén új ifjúsági csúcsot repesztett Linzenbold Zsófia az 50 méteres búvárúszás versenyszámban.

A gyermek fiúk mezőnyében Dobos László volt a legeredményesebb, aki az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban is magabiztos előnnyel ért elsőként célba.

Az uszonyosúszó csapat vezetőedzője, Kókai Dávid elégedetten értékelte a fiatalok szereplését:

„Az év második felében kicsit mindig az utánpótlásé a főszerep, a nagyobbak pedig ilyenkor a háttérben végzik a kemény munkát. Az ifjúsági korosztályban nemzetközi szinten is domináns csapattal büszkélkedhetünk, az itt szerzett 7 aranyérem és 3 korosztályos csúcs jó visszaigazolás számunkra, hogy az őszi felkészülésben alkalmazott újdonságokat megéri még tovább gondolnunk. Dobos László a gyerekek között úszott remekül, de fontosnak tartom azt is kiemelni, hogy a csapat minden tagja szorgosan gyűjtögette a pontokat, és ismét minden váltónk dobogón tudott állni!”

A hétvégén 4 debreceni utazik az idei uszonyos Világkupa sorozat záró fordulójára a lengyelországi Poznanba, Senánszky Petra pedig jelenleg is gőzerővel készül a „mezítlábasok” rövidpályás bajnokságára.