A Magyar Uszonyosúszó Válogatott legújabb reménysége: Bukor Ádám

Bár egyszerűsített honosítási kérelmet adott be a magyar uszonyosúszós válogatott legújabb reménysége, így is  majdnem lecsúszott a wroclawi EB-ről Bukor Ádám. A fiatal tehetséges sportoló nyert már VB-t, és EB-t is Szlovákiának. Bízunk benne holnaptól Magyaroroszág éremtáblázatát gyarapítja ezen sportágban.

Bukor Ádám nyolc hónapot várt a magyar állampolgárságra. Annak ellenére, hogy ez általában  hat hónapig tart, egy picit "elhúzódott". Viszont az uszonyosúszó EB-re magyar állampolgár lett és így indulhat is rajta, mától szurkolhatunk az új válogatott sportolónak.

 
"Egy picit aggódtunk is, hogy kifutunk az időből de ez szerencsére nem így lett. Tizenhárom éves koromtól voltam a szlovák uszonyosúszó válogatott tagja.  Azonban váltani kellett és mivel magyar vagyok egyértelmű volt, hogy magyar válogatott akartam lenni és itt szeretettel vártak. Azt gondolom a tudásommal, és a magyar uszonyos úszócsapat tagjaival a világ egyik legjobb csapat lettünk"- mondta a friss magyar állampolgár Bukor Ádám.

Ádám indul  400, 800 és az 1500m-es távokon és szeretne remekelni. Mindhárom távon éremesélyes a felnőttek között. Abban reménykedik, hogy egy alkalommal biztos szól a magyar himnusz, de mivel három a magyar igazság, elképzelhető, hogy háromszor is! A kitűnő felkészülése arra enged következtetni, hogy ez utóbbi is lehetséges.

Bukor Ádám és edzője, Jakoda Tibor

forrás: facebook