A múlt feljogosít az aranyérmekre a Világjátékokon

Elutazott tegnap a wroclawi Világjátékokra a magyar uszonyosúszó válogatottunk. A csapatban világcsúcstartóink világbajnokaink is szép számmal vannak, így aranyos esélyekkel indult útjára a magyar busz a 700 kilométeres távnak. A nem olimpiai sportágak Oimpiája ma, az az július 20-án kezdődik.

Az uszonyosúszó válogatott utazó keret tagjai: Dimák Dávid, Gruber Kornél, Kanyó Dénes, Károlyi Csilla, Kosina Gergő, Senánszky Petra, Varga Krisztina, és Kothencz Petra. A magyar uszonyosúszó csapat a legsikeresebb a Világjátékokra utazó magyar csapatok közül, így érthető, ha sok szurkoló várakozik, szorít és izgul a magyar aranyakért.  A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke dr.Nyíri Iván szerényen nyilatkozott, hisz szerinte az egyik legfontosabb, hogy a magyar keret tagjai legyenek büszkék arra, hogy eljutottak a Világjátékokra.

 

"Én elsősorban azt várom, hogy csapatszellemben versenyezzenek sportolóink, válogatottjaink és élvezzék a játékokat. Az is fontos nekem, hogy legyenek büszkék arra, hogy ide eljutottak, hogy részt vehetnek a nem olimpiai sportágak Olimpiáján.  Természetesen remélem, hogy mindenki a maximális teljesítményét hozza, és ha ebbe belefér az érem annak nagyon örülünk. A múlt feljogosít arra, hogy aranyban, aranyakban reménykedjünk." - mondta dr.Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.