CMAS Közgyűlés 2018 Phuket

Tájékoztatás a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetségének (CMAS) éves közgyűléséről

A Szövetség elnöke ezen a héten részt vett a Világszövetség éves rendes közgyűlésén, ahol felszólalásában elismerően szólt a világszervezet tevékenységéről. Elsősorban a rendelkezésre bocsátott közgyűlési anyagok informatív tartalmát, majd a közgyűlési beszámolók rövid, hatékony, és célirányos levezetését dicsérte.  Külön szólt a sport illetve tudományos bizottságok igazgatóinak célratörő és valós problémákat-kérdéseket érintő előadásairól.

A Világszövetség illetékes vezetőivel kitárgyalt kétoldalú témák között az alábbiak szerepeltek:

-a 2019 .évi Uszonyosúszó Európa-bajnokság augusztus végi – a szokásoktól eltérő és a sportolók szemszögéből nézve nem igazán alkalmas – időpontjának, illetve a verseny fix árazásának ügye,

-a 2022-es Uszonyosúszó Világbajnokság esetleges egri, budapesti, vagy győri megrendezésének az elnyerése,

-a 2020-as Víz alatti hoki nyílt Európa-bajnokság megrendezési lehetőségének az elnyerése,

-a 2020 évi CMAS közgyűlés megrendezési lehetőségének az elnyerése.

Fentieken kívül az elnökség tagjaival folytatott eszmecsere során különös hangsúlyt kapott a hátrányos helyzetű, illetve mozgáskorlátozott érdeklődők számára a víz alatti világ megnyitása targetált programok keretében, továbbá a vizes környezet egészségének, fokozottabb óvásának CMAS tudományos rendszer szerinti előre vitele.

A fent jelzett témákban kölcsönös egyetértés és közös gondolkodás jött létre, mely nagyban befolyásolja majd a Szakszövetség  következő két-három évének tevékenységét.