Debütál az új rendszer "osztályozós" része

Ma rendezik Dunaújvárosban a víz alatti hoki Magyar Bajnokságának őszi fordulóját. Rögtön két osztályozó mérkőzéssel kezdenek a csapatok. Számos csapatnak van fontos hiányzója, de van aki mostanra tudott erősíteni. A fordulót követően három részes válogató lesz, a mostani eredményt nem veszik alapul.

10 csapat, két csoportban vág neki másodszor az új lebonyolítási rendszer szerint a hosszú hétvégének. Egy alsó és egy felső házat alakítottak ki a csapatok erősorrendje szerint. Tavasszal már az új szisztémát használva alakult ki a jelenlegi  sorrend. Az OB jelenleg egy tavaszi és egy őszi fordulóból áll, ahol a két csoportban körmérkőzéssel kezdenek, majd párosával egy helyosztó rájátszás következik (az első a másodikkal, a harmadik a negyedikkel, az ötödik a hatodikkal) , így kialakítva a végeredményt. Az egészet az teszi még érdekesebbé, hogy naptári rendszer alapján a tavaszi fordulót veszik elsőnek és az ősziben van lehetőség még a körmérkőzések előtt osztályozót játszani. A felsőház két legalsó csapata játszik az alsóház két legfelső csapatával. Így akár helycserével is kezdődhet az őszi forduló. Utána az őszi forduló körmérkőzései, majd a rájátszás és kialakul a 2017-es végeredmény és eldől ki lesz a Magyar Bajnok.


Idén nem veszik figyelembe a válogatottsághoz az őszi forduló eredményeit. A jövő évi első kört követően három válogató lesz megrendezve, ahol kiválasztják a kereteket a nyári kanadai világbajnokságra. Jelentkezéses és meghívásos rendszerben történik majd a részvétel.


Az  első fordulóban, a jó besorolásnak köszönhetően, nagy meglepetés nem történt. Talán egyedül a felsőházban volt nagyobb izgalom, miután a csoportkörben a Budapest Kétszusz csapata legyőzte a pécsi Piranhakat, azonban a rájátszásnál három embert is kénytelen volt mellőzni a budapesti gárda Libel Róbert sérülése és két ember családi okok miatt történő kiválását követően. Így a pécsiek örülhettek a végén és hozva a papírformát visszavágtak a rájátszásban.


Jelenleg 10 ponttal a Budapest Egyszusz csapata vezet, de van pár kieső, így csak 6 fővel tudnak majd részt venni a mindent eldöntő fordulón, sőt Kovács Zoltán személyében egy szenior versenyzővel bővültek. Egy ponttal lemaradva, a jelenlegi címvédő, Szigetvári Marlinkáknál sem jobb a helyzet, sőt nevezhetjük rosszabbnak is, mivel csak 5 fővel neveztek, így még inkább felbátorítva a trónkövetelő Egyszusz csapatát.  Nem kisebb mozgás volt a Budapest Kétszusz csapat háza táján. Sérüléséből visszatér és játszik Libel Robi, valamint Fogarasi László debütál a csapatban és így is van pár ember, aki nem tud részt venni az első fordulós csapathoz képest. Filetóth Niki személyében kulcsemberét kénytelen mellőzni a Budapesti Egyszusz Ladies csapata, így a csoportkör és rájátszás előtt is sokkal nagyobb feszültséggel készülnek az osztályozóra.