Eredményes hétvége

Nem csak a szervezők, de a versenyzők, hozzátartozók, szurkolók, egyszóval minden résztvevő vágya és álma egy jól megkomponált és az előzeteseknek megfelelően, rendben lezajlott versenyhétvége. Idén sem volt ez máshogy a Cápa-Serdülő-Junior Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.

2 nap, 3 korosztály, 13 klub és 227 versenyző. Az elmúlt évek egyik legnagyobb létszámú Országos Bajnokságát láthatták, mindemellett 14(!) országos csúcs is megdőlt, amire eddig nem nagyon volt példa. Természetesen rendszerint dőlnek meg a csúcsok, főleg a legkisebbeknél, de a szervezők elmondása szerint, ez most a megszokottnál is sokkal több volt.


A rengeteg versenyszámnak köszönhetően szombaton reggel 9-től este 8-ig zajlottak a küzdelmek. Nem volt szünet a délelőtti és délutáni futamok között, de Juhos Gergely versenyszervező erre csak annyit válaszolt, hogy "Ez legyen a legnagyobb gondunk". A vasárnap már könnyebben ment, hiszen addigra már lezajlottak a Cápa korosztályok küzdelmei, de így is 6-kor zárták a napot.


Ahogy az előzetesen várták a serdülők hozták a legtöbb meglepetést, illetve a kiemelkedő eredményeket. Itt született a legtöbb csúcs és bátran mondhatjuk, hogy biztos alapokon van az utánpótlás, mivel egy remek generáció nőheti ki magát az elkövetkező években.


Akad három név is, akire külön felhívnánk a figyelmet Deme Dorka (Mátrai Erőmű Búvárklub), Pernyész Dorottya (Mátrai Erőmű Búvárklub) és Lipők Larion (Debreceni Búvárklub) akikre érdemes lehet odafigyelni az elkövetkező években.


Az előzetesben arról is szó volt, hogy ez az első erőfelmérő a válogatott junioroknak a Tomszki Világbajnokságot követően és az elvártaknak megfelelően úszták meg az idejüket Világbajnokaink.
A 13 résztvevő klub közül két kivételével szinte mindenkinek sikerült legalább egy számban aranyérmet szereznie. A mezőnyt a Debreceni Búvárklub, a Mátrai Erőmű Búvárklub és a Kaposvári 1 McM Diamant Ad SE vezeti, toronymagasan kiemelkedve a mezőnyből. Idén a debreceniek kettővel több aranyat szereztek, mint mátrai társaik, így övék lett az összetett elsőség.


A négy korosztályban is kihirdették a legeredményesebb versenyzőknek járó címeket.
A 8 éves lányoknál Pintér Hanna Dorka (Újbuda BHG Búvárklub) 196 pont, a 8 éves fiúknál Domonkos Ádám Tamás (Makói Úszó Klub) 200 pont, 9 éves lányoknál Tiszperger Júlia (Kaposvári 1 McM Diamant Ad SE) 188 pont, a 9 éves fiúknál ifj. Gurisatti Róbert (Búvársuli Sportegyesület) 196 pont, a 13 éves lányoknál Deme Dorka Zsanett (Mátrai Erőmű Búvárklub) 238 pont, a 13 éves fiúknál Pázmányi Sándor (Debreceni Búvárklub) 235 pont, a 16 éves lányoknál Szabó Anita (Debreceni Búvárklub) 216 pont és a 16 éves fiúknál  Mozsár Iván Alex (Mátrai Erőmű Búvárklub) 220 pont.


December 9-én kerül megrendezésre a rövidpályás Országos Bajnokság, ez lesz az év utolsó versenye. Köszönjük mindenkinek a részvételt. Gratulálunk a sikeres szereplésekhez. Találkozunk december elején.