Eredményesen zártak a magyar csapatok

XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa és Minaret Kupa, Eger, 2020. Kezdésnek újabb 100-ak és 400-ak a Bitskey Aladár Uszodában. Folytatódott az éremgyűjtés az egri CMAS Uszonyosúszó Világkupa és Minaret Kupa különböző versenyszámaiban. A felnőtt világ- és junior Európa-bajnokságra készülő magyar uszonyosúszók a szombati 20+1 érem után (Férfi 1500 méteren szombat este, ezüstöt szerzett Semostyán Róbert, Kaposvári 1 MCM Diamant Ad SE ) vasárnap további 14 érmet – 5 arany, 4 ezüst, 3 bronz - nyertek a magyarok a 2020-as uszonyosúszó világkupa-sorozat első, egri állomásán. Így összesítésben a két nap alatt, 35 érem - 15 arany-, 9 ezüst- és 11 bronz - a magyar egyesületek mérlege.

Így összesítésben a két nap alatt, 35 érem - 15 arany-, 9 ezüst- és 11 bronz - a magyar egyesületek mérlege.

A felnőttek mezőnyében a debreceni Senánszky Petra idén is, ahogy már megszokhattuk, megnyerte a 100 méter uszonyos gyorsúszást, a kaposvári Varga Krisztina pedig, ezüstérmes lett. Bukor Ádám ezen a napon csak a férfi 400 méter feszíni úszás versenyében vett részt, ahol második lett, Mozsár Alex pedig a harmadik. 

Az utánpótlásnál, vagyis a junioroknál a legjobb eredményeket a lányok 100 méteres uszonyos gyorsúszásában Pernyész Dorottya érte el, első lett, míg Linzenbold Zsófia harmadik. A fiúknál pedig az aranyérmnek Cséplő Kelen örülhetett. A fiú 4x100-as felszíni úszásban pedig sikerült a második helyet megszereznie a Debreceni Búvárklubnak.

A Klub csapatok versenyén az Aqualeader-CSTK (Ukrajna) végzett az élen 1206 ponttal. A Nemzeti szövetségek versenyében pedig, az Ukránoknak sikerült a legtöbb pontot összegyűjtenie, mindösszesen 1799-et. 

Ők mondták:

Pernyész Dorottya Mátrai Erőmű Búvárklub, Lány 100 méter uszonyos gyorsúszás, 1. hely

,,Nagyon jól érzem magamat Egerben, örülök, hogy Magyarországon van az első világkupa sorozatnak az első része, és a medencét is nagyon élvezem, hiszen már itt megszokott körülmények között edzünk, versenyzünk. Nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel nem számítottam arra, hogy három számban is első helyezést érek el. Köszönöm a csapattársaimnak, akik nélkül meg nem lehetnék itt.”

Holoda Péter Debreceni Búvárklub, Férfi 100 méter uszonyos gyorsúszás, 2. hely

,,Sok elvárásom igazából nem volt. Életemben ez volt a második uszonyosúszó verseny, amin részt vettem, az első, ami viszonylag nagynak számít. Szerintem teljesen elégedett lehetek azzal, amit sikerült elérnem a többiek is azt mondták. Én csak azért jöttem, hogy megpróbáljam magamból kihozni a maximumot. Edzéseken Petra folyamatosan segít, hogy minél többet tudjunk jól, normálisan készülni a sima és az uszonyosúszásra is. Szerintem teljesen elégedett lehetek ezzel az első uszonyosúszás próbálkozásommal.” 

Senánszky Petra Debreceni Búvárklub, Női 100 méter uszonyos gyorsúszás, 1. hely

,,Jó volt nagyon, éltem legjobb harmadik idejét úsztam, jobb időeredményt sikerült elérnem, mint a tavalyi Világ-bajnokságon, amin aranyérmet szereztem. Mondhatjuk, hogy tökéletes volt, bár voltak benne azért kisebb hibák, például a bukó fordulónál egy kicsit kevésbé értem el a falat, mint ahogy szoktam úgy, hogy ott egy picit megakadtam, de nem nagyon foglalkoztam vele úszás közben, ez már így sikerült úgy, hogy menni kell tovább.” 

Cséplő Kelen Amphora Búvár Klub, Fiú 100 méter uszonyos gyorsúszás, 1. hely

,,A mai nappal elégedett vagyok, tegnap voltak hibák, de sikerült már kijavítani úgy, hogy a végére beérett, elégedett vagyok ezzel. Most már jobban érzem magamat, igaz tegnap rosszul sikerültek a dolgok, de most már jól érzem magamat teljesen és rendbe jött minden, úgy, hogy jól vagyok.”

Linzenbold Zsófia Debreceni Búvárklub, Lány 100 méter uszonyos gyorsúszás, 3. hely

,,Ez a hétvége szerintem nem sikerült úgy, ahogy elterveztem, nem úsztam meg a legjobbjaimat egyik versenyszámban sem. Nem hiszem el, hogy képes vagyok egy bizonyos időre és bemesélem magamnak, hogy ez nem fog menni és ezt igazából már mondogatom magamnak versenyszám előtt is.”

A Világkupa következő állomása az olaszországi Lignano lesz, március 20-22-én.

Az eredmények elérhetők az alábbi linkeken:

https://results.buvar.hu/worldcup2020/

Szombati eredmények

Vasárnapi eredmények