Új versenymedence Kaposváron

Kaposvár városában múlthét csütörtökön ünnepélyes keretek közt letették az új versenymedence alapkövét. A rendezvényen a város vezetősége mellett, részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke. Az eseményen a meghívottak közt volt Kovács László mesteredző és tanítványa Kovács Zsófia uszonyosúszó is, aki Kaposvár első egyéni felnőtt női világbajnoka.

A hatmilliárd forintos befektetés új távlatokat nyit majd a versenysportnak, hiszen a tervezett tíz pályás fedett medence mindenben megfelel majd a FINA követelményeinek, így a jövőben világversenyek rendezésére is alkalmas lesz.

„Nemzeti sportvárosként feltett szándékunk az is, hogy olyan országos-, kontinens- és világversenyeknek is helyet adjunk, amelyek révén Kaposvár előrébb léphet a sportturizmus területén is. A város eddig is folyamatosan bővítette a vizes sportok lehetőségét, a kaposvári fürdő újjáépítése és bővítése országos jelentőséggel bírt. Az önkormányzat tavaly részben önerőből, részben TAO pályázati forrásból befedte az 50 méteres medencét és annak lelátóját, amely 50,2 millió forintba került” – Szita Károly polgármester.

A ceremónián részt vettek a város vizes sportklubjai, köztük is a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján Sportegyesület, akik évről-évre kimagasló eredményekkel járulnak hozzá a magyar uszonyosúszáshoz. Az alapkőletélnél az egyesület részéről Kováts Alex és Tiszperger Júlia uszonyosúszók is segédkeztek.