Kosina Rockyval készül

Rockyval és kutyasétáltatással hangolódik a wroclaw-i Világjátékok elött Kosina Gergő az uszonyosúszó válogatott  tagja. A fiatal sportoló a lengyelországi sportesemény miatt még az egyetemi tanulmányait is felfüggesztette, hogy a dobogó tetejére állhasson.

A magyar uszonyosúszó válogatott lehet a wroclaw-i Világjátékok legeredményesebb magyar éremszerző csapata. A keretben vannak világcsúcstartók, VB győztesek és világkupa elsők is. Kosina Gergőtől is érmet, érmeket vár a szakszövetség vezetése. Bár a debreceni egyetemista sportolónk 200 méteren verhetetlen, most  Wroclawban a Világjátékon 50 és 100 méteren szeretne a dobogó tetején végezni,hisz fél éve ez a cél lebeg a szeme előtt.

Igen 6 hónapja készülünk nagyon erre a sporteseményre.  Én időben gondolkodom, hogy mit kell megúsznom 100 méteren s meglátjuk ez mire lesz elég. Persze bízom benne, hogy  érmet úszom, 100 méteren pedig mindenképp az arany az elsődleges cél, de az ellenfelek is nagyon erősek. Már hangolódom s ebben a kutyasétáltatás nagyon jó, főleg, hogy olyan bohókás a kedvenc négylábúm. S természetesen a verseny előtti napokban jön a Rocky összes, amit megszoktam nézni, ez jót tesz, felpörget.- mondta Kosina Gergő.

A válogatott uszonyosúszó tényleg mindent a Világjátékra tett fel, hisz a Debreceni Egyetemen való tanulmányait is felfüggesztette csak azért, hogy elérje álmai egyikét, az elsőséget a Világjátékokon, ami az olimpiának felel meg.