Közlemény

Sincki Ádám a 2017. évi lengyelországi Világjátékokra utazó magyar búvárúszó válogatott tagja a július 7-én a Nemzeti Versenysport Szövetség közleményében foglaltakkal kapcsolatban, mely szerint „ …Sincki Ádám vállsérülése miatt nem utazik a wroczlawi X. Világjátékokra…” az alábbi nyilatkozat közlésére kérte fel a Magyar Búvár Szakszövetséget

„ A Nemzeti Versenysport Szövetség fenti közleménye csak az igazság egy részét tartalmazta. A teljes információhoz az a lényegi elem is hozzátartozik, hogy a súlyos vállsérülésem mennél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017. májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott. Szövetségem versenyengedélyemet azonnal felfüggesztette, a lefolytatott fegyelmi eljárás – tekintettel arra, hogy nem doppingvétséget, hanem gondatlanságból elkövetett hibát vétettem, - két évre eltiltott a versenyzéstől. Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva, eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban.

A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyre hozzam.
Ezen nyilatkozatomon kívül az ügyről a sajtóban többet nyilatkozni nem kívánok.
Kérem, ezen döntésemet tartsák tiszteletben.”

Győr, 2017. július 11.

Sincki Ádám

A Magyar Búvár Szakszövetség főtitkára Miklós Adrienn,válogatott uszonyosúszónk nyilatkozatával kapcsolatban az alábbi közleményt kívánja az MBSZ nevében tenni:

„Sincki Ádám a magyar uszonyosúszó válogatott kiváló tagja, ragyogó sportember, nagy értéke Szövetségünknek. Az általa vétett hibát mind a Magyar Antidopping Csoport, mind Szövetségünk, továbbá a Nemzeti Versenysport Szövetség vezetése érdemben elbírálta. A Világjátékokon való részvételtől való eltiltása és a versenyekből két éves időtartammal való kizárása megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért. Ez egyben figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, - legyen az bármilyen kis mértékű, de kimutatható mennyiség - az adekvát szövetségi válasz sosem fog elmaradni. Sportemberünk nagy árat fizet hibájáért, ugyanakkor emberi és sportolói nagyságát dicséri az általa megjelentetett nyilatkozat tartalma és szelleme."


Magyar Búvár Szakszövetség