MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SPORT KATEGÓRIA

A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

2020-ban ismét meghirdetjük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak.

Pályázni az alábbi célokra lehet (egy pályázó csak egy kategóriában nyújthat be pályázatot!):

  1. Eszközvásárlás a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez (felszerelés, sporteszközök stb.)
  2. Útiköltség-támogatás, aminek a segítségével a pályázók eljuthatnak a hazai és nemzetközi felkészítő edzésekre, edzőtáborokra, valamint a nemzetközi és országos versenyekre (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj)
  3. Egyéb, pályafutáshoz kapcsolódó költségek, amelyek a pályázókat segítik a színvonalas és tartósan jó eredmények elérésében és amelyek nem férnek bele az A vagy a B kategóriába (pl. koreográfus óradíj, pályabérlet, sport pszichológus stb.).

Kik pályázhatnak?

Egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be bármilyen sportág versenyzői (egyéni és csapatsportban érdekelt sportolók egyaránt), akik

  • magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők
  • rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat
  • 10. életévüket legalább a 2020. évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2020-ban töltik be, ill. azok, akik 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók és még nem tettek érettségi vizsgát
  • legalább országos versenyen elért 1-3. helyezéssel vagy nemzetközi versenyeken elért 1-10. helyezéssel rendelkeznek.

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni:

2020. május 1. - 2021. február 28.

A pályázatokat kizárólag az online pályázati felületen lehet benyújtani:

http://opa.molalapitvany.hu

A pályázatok benyújtása regisztrációhoz kötött, amelyet csak felnőtt nagykorú személyek végezhetnek el (18. életévet betöltött pályázó vagy szülő, tanár).

A pályázatok online benyújtási határideje: 2020. március 31. 24.00
A pályázatokról a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozza meg 2020. május végéig. 

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. További információért, kérjük írjon a info@molalapitvany.hu e-mail címre!

Összesen 87 fiatal nyerte a MOL anyagi segítségét 28 millió forint értékben.

További információ, részletes pályázati felhívás és pályázati anyagok a MOL Alapítvány honlapján: https://www.molalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria