"Országos egyes"

Szokták mondani az emberek egy teljesen biztosra vélt mérkőzés végkimenetele kapcsán. Nem történt ez most másképp az őszi fordulóban sem. Szinte minden az előzetes várakozásoknak megfelelően történt. Nem sikerült a feljutás az osztályozón, az alsóházi csapatoknak, valamint a rájátszás se hozott meglepetéseket.

Rögtön két osztályozó mérkőzéssel kezdődött az őszi forduló. Az alsóház győztese, a Szigetvári Marlinkák a felsőház utolsó helyezettjével, a Búvársuli SE-vel csaptak össze. A sokkal fiatalabb Marlinkák végig nyomtak a mérkőzésen, de végül még is csak győzött a rutin és egy megúszásnak köszönhetően a Búvársuli megszerezte a győztes gólt, így bármennyire mást mutatott a játék képe, nem történt helycsere a csapatok között, mindenesetre komoly figyelmeztetés volt a csapatoknak, hogy a Malrinkák igen is komolyan számolnak a felsőházba jutással.


A másik osztályozón magabiztos játékkal és sok gólos győzelemmel mutatták meg a Budapest Egyszusz Ladies tagjai, hogy bizony van még hova fejlődnie a Szigetvári Marlénáknak. Sok kérdés nem volt a mérkőzésen, így itt sem történt helycsere. Azért a sima vereség ellenére többen is igazán ígéretesnek tartják a Marlénák játékát. A kitartásnak és az edzésnek idővel úgy is meglesz az eredménye.


Az új rendszer alapján az alsóházban oda-vissza vágós rendszerben játszották le a csoportmérkőzéseket, ezzel szemben a felsőházban egy kör után a rájátszás következhetett.


Az alsóházban egy komolyabb meglepetés született. A Budapesti Ifiszusz az első körben meglepetésre legyőzte a Szigetvári Marlénákat, viszont a második körben a szigetváriak nagyobb különbségű győzelmükkel bebiztosították a második helyet a csoportban a Szigetvári Marlinkák mögött. A Marlinkák csapata végig magabiztosan játszva vereség nélkül húzta be az alsóház első helyét. A beszámolók kapcsán rövid időn belül biztos helyük lehet a felsőházban. A Búvársuli Juniors ugyan pontot nem tudott szerezni, de rendkívül jó képességű 8-10 éves búvárúszó játékosokból áll a csapat, akik előtt fényes jövő állhat. Fontos kiemelni, hogy sokan közülük 1 perc környékén ússzák uszonnyal a 100 métert, ami igazán megsüvegelendő eredmény ilyen korban. Gulisati Róbert tanítványai jó alapokkal kezdtek neki a víz alatti hokinak.


A felsőházban még kevesebb izgalom volt. Ahogy azt várni lehetett a Budapest Egyszusz csapata vereség nélkül és sima döntőzéssel zárta a napot. A rájátszásban már 5 perc után 4-0-ra vezettek a Szigetvári Marlinok ellen, így volt lehetőségük lazítani és örömből játszani. A Pécsi Piranhák az eddigi legerősebb csapattal álltak ki, még sem sikerült a harmadik helynél előrébb verekedni magukat, ott azonban nem hagytak lehetőséget a budapesti Kétszusz csapatának. A Búvársuli SE csapata a jászberényi Nagy Norberttel erősített, ami jó húzásnak bizonyulhat hosszútávon, de még nem most. A Budapesti Egyszusz Ladies simán verte őket a csoportkörben és a rájátszásban is. Így továbbra is ez a két csapat foglalja el a felsőház két utolsó helyét.


Andics Árpád előzetes csoportbesorolása helyesnek bizonyult és az új rendszer hiba nélkül debütált. Számos fiatal tehetség tudta megmutatni magát és remélhetőleg még többen csatlakoznak a csapatokhoz a jövőben. Innentől kezdve a csapatok és a játékosok a három válogató hétvégére koncentrálnak.  Minden csapatnak és játékosnak gratulálunk a Szövetség nevében.