Rendkívüli Közlemény

A Magyar Búvár Szakszövetség Tisztújító Közgyűlése elhalasztásra kerül.

Tisztelt Tagszervezetek, Kedves Kollégák!

Tárgy: 2020. április 9. napjára összehívott tisztújító közgyűlés halasztása

A Magyar Búvár Szakszövetség a 71/2020. (III. 27.) sz. Korm. rendelettel kihirdetett és a holnapi napon (2020. március 27.) hatályba lépő kijárási korlátozásra is figyelemmel, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó koronavírus (Covid-19) következményeinek elhárítása, továbbá a tagság és tagszervezeti képviselők egészségének és életének megóvása érdekében a 2020. április 9. napjára összehívott tisztújító közgyűlés halasztásáról döntött. A közgyűlés elhalasztása a leadott jelölések érvényességét nem érinti.

Nehéz döntést kellett meghoznunk, hiszen a búvársportág elemi érdeke, hogy az elnökség mielőbb megválasztásra kerüljön és megkezdhesse szakmai munkáját. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy egészségünknél, idősebb sporttársaink életének védelménél nem létezhet fontosabb védendő érték.

Döntésünkben szerepel játszott, hogy Szövetség székhelyének helyt adó Magyar Sport Háza a közös használatú tárgyalótermekben tartandó rendezvények törléséről határozott, így a tisztújító közgyűlésnek helyt adó helyiségek használatára sincs lehetőség.

A halasztott közgyűlés időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Tisztelettel:

dr. Zakarné Miklós Adrienn
főtitkár

Budapest, 2020. március 30.

dr. Zakarné Miklós Adrienn főtitkár levele