Uszonyosúszást a 2024-es Olimpiára! Finswimming to the 2024 Olympic Games!

A világ uszonyosúszóinak három évtizedes álmát próbálja életre kelteni a Magyar Búvár Szakszövetség a 2016 közepén elindított kampányával.

A világ uszonyosúszóinak három évtizedes álmát próbálja életre kelteni a Magyar Búvár Szakszövetség a 2016 közepén elindított kampányával, hogy ha Magyarország akarja a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok rendezési jogát, akkor élve sportág-jelölési jogával, többek között ajánlja a hazai siker-sportágat, az uszonyosúszást az elnyerni kívánt játékok hivatalos műsorára, hiszen az 1958-ban, Jacques-Yves Cousteau kapitány által alapított Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége, a CMAS, 1986 óta hivatalosan is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert és anyagilag is támogatott világszövetsége a víz alatti sportoknak.

Hát most itt az ideje, hogy az olimpiák műsorán is szerepeljünk!

Hajrá Magyarok, Hajrá Uszonyosúszók!

Marrakech 2016 október. A Magyar Búvár Szakszövetség kampánytrikóját boldogan lengetik a Maghreb országok búvárszövetségeinek elnökei! Talán az olimpia rendezési jogának elnyerésébe is beleszólnak, hogy az uszonyosúszóikat végre odajuttathassák, ahova valók! Az olimpiai játékokra.

A Víz Alatti tevékenységek Világszövetségének, a CMAS-nak főtitkára, Hassen Baccouch az MBSZ kampánytrikójának átvételét követően a szívére tette a kezét. Remélhetőleg azért, mert magában megfogadta, hogy mindent elkövet, hogy a Világszövetség sikerre juttassa az MBSZ kampányát! A Világszövetség pénztárnoka, Alain Germain lehet erre a tanú.

A Marokkói Királyi Életmentő és Vízalatti Tevékenységek Szövetsége, - több arab ország által megtámogatva - az MBSZ kampány mellett látszik letenni a voksát. Jöjjenek még sokan, hallassák a hangjukat, és akkor talán eredmény is lesz!? Talán tényleg ott lehetünk 2024-ben!

A jó program és vonzó gondolat kelendő! A CMAS  Technikai Bizottsága hétvégén, Budapesten megtartott ülését meglátogatta a CMAS főtitkára, Hassen Baccouch úr is, aki most már régi ismerősként - és talán támogató barátként is - üdvözölte és lengette a Magyar Búvár Szakszövetség olimpiai kampánylogóját hordozó pólót. Ha együtt dolgozunk érte akár sikerülhet is! (Például úgy, hogy a Facebookon minden uszonyosunk szétküldi minden uszonyosúszó kapcsolatának a világban.) És vagyunk néhány ezren a nemzetközi mezőnyben! Hajrá, rajtatok is múlik!