Uszonyosúszó Világbajnokság - Versenyzői bemutatkozás 2.rész

Uszonyosúszó válogatott versenyzőinket bemutató cikksorozat következő részében Blaszák Lilla, a Bácsvíz KVSC versenyzője mutatkozik be.

Ha nem uszonyosúszna, talán a simán úszás mellett döntene, esetleg lovagolna, vagy kajakozna. De örül, hogy nem kell mást választania, mert amikor gyerekként először meglátott jelenlegi edzőitől egy bemutató úszást az iskolában, egyből beleszeretett a sebességbe, a hullámokba és magába a mozgásba.

Hogyan készültél/készülsz a világbajnokságra?

A legjobb tudásom szerint igyekeztem felkészülni és úgy érzem, az idei év sikerült a legjobban. Voltak futó, kondi és úszó edzéseink is, így elég változatosak voltak, szóval várakozva tekintek a versenyre. De természetesen a rajtam kívül álló dolgokat nem tudom kontrolálni, így azok miatt igyekszem nem izgulni.

Milyen eredményre számítasz?

Nekem a legfőbb ellenfelem az óra lesz. Az egyéni csúcsaimat szeretném megjavítani és ha ezzel egyéniben döntőbe jutok, nagyon elégedett leszek a teljesítményemmel. Természetesen a váltóban is a lehető legjobbat szeretném nyújtani a többiekért.

Ki a példaképed és miért?

Nincs konkrét példaképem, sok ember van akire felnézek vagy inspirál engem a mindennapokban. Mindenki más módon. Van, akire a hétköznapokban, van akire a sportban és van akire mindkettő terén felnézek.

Mi volt az eddigi legkedvesebb élményed világversenyen?

Nehéz választani, de szerintem az, amikor 2016-ban Franciaországban a 4x100-as váltó utolsó emberének szurkoltunk egy emberként a parton. Mi, egyéni versenyzők csapattá váltunk és ugyanaz lett a célunk.

Hogy fogod tölteni a nyarat a világbajnokság után?

Pihenéssel. Lesz benne aktív pihenés, de lesz benne sok alvás is. Időm nagy részét barátokkal vagy családdal tervezem tölteni.

Mik a legfontosabb hosszútávú céljaid?

Világjátékokon való részvétel egyéni versenyszámokban és természetesen váltóban is. Ezen kívül világbajnoki érem és esetleg világbajnoki cím is. 

Mi a legjobb tulajdonságod?

Ha kitűzök egy célt magam elé, akkor azért tudok küzdeni és nem adom fel vagy nem másítom meg menet közben.

És a legrosszabb?

A legjobból adódik a legrosszabb, méghozzá az, hogy makacs vagyok, ha egyszer valamit a fejembe veszek.

Van-e valami különleges képességed, amiről csak kevesen tudnak?

Nem igazán tapasztaltam magamon különleges képességeket, nekem nincs szuper erőm így kétlem, hogy szuperhős lennék.

Miért ajánlanád az uszonyosúszást a fiatal kezdőknek?

Mert ez egy nagyon élvezetes sportág, az edzések nagyon változatosak és a kicsiknek nagyon érdekes a sok uszony miatt. Ezen kívül egy jó csapatba kerülnek, hisz mindegyik hazai egyesület egy jó társaság és a belőlük kikerülő nemzeti válogatott is egy összetartó és jó közösség.