Uszonyosúszó Világbajnokság - Versenyzői bemutatkozás 3.rész

MATTHEW HAMLIN miután sikeresen befejezte a gimnáziumot, úgy döntött, a világbajnokságra való sikeres felkészülésért egy teljes évet halaszt az egyetemi tanulmányaiból.  A napi négy óra edzések márpedig úgy néz ki, meghozták az eredményt. Úgy érzi, 1500 méter felszíni úszáson dobogóesélyes.

Hány évesen kezdtél el uszonyosúszni?

Hét éves koromban ismerkedtem meg az uszonyosúszással, amit jobban élveztem, mint a rendes úszást, így arra helyeztem a hangsúlyt.

Mi vonzott ehhez a sportághoz?

Mikor még nem volt túl sok közöm az uszonyosúszáshoz, minden úszóedzés előtt a nagyobb csoport edzéseit kísértem figyelemmel. A kiváló nemzetközi eredményeik annyira motiváló volt számomra, hogy én is hasonló sikerekben akartam részesülni. 

Ki a példaképed és miért? 

Konkrét példaképem nincs, viszont mind azokra a sportolókra nagy tisztelettel nézek fel akik nagyot alkottak az úszó sportágban. 

Mi volt eddig a legkedvesebb élményed világversenyen? 

Megható volt számomra, hogy a volosi világbajnokságon, amin volt szerencsém részt venni, a magyar csapat tagjai támogatták egymást, drukkoltak egymásnak és nekem is a versenyek alatt. 

Hogy fogod tölteni a nyarat a világbajnokság után? 

A világbajnokság után szeretnék egy kis időt edzés nélkül tölteni, hogy ki tudjam tisztítani elmém. Szeretnék a családommal lenni, nyaralni, hisz ez az év nem volt egyszerű. Fizikailag és lelkileg is sokat kivett belőlem. 

Követed a foci vb-t? Ha igen, kinek szurkolsz?


A meccseket ugyan nem nézem meg, de az eredményeket végig követem.
Igazából nem szurkolok semelyik csapatnak. Győzzön a jobbik! 

Mik a legfontosabb hosszútávú céljaid?

Szeptembertől a Kaposvári Egyetem hallgatójaként szeretnék gyógypedagógiát tanulni, és emellett kiemelkedő eredményeket várok magamtól az uszonyosúszó versenyeken. 

Ha nem uszonyosúszás, milyen más sportágat választanál? 

Édesapám kiváló amerikai focista volt. Sok történetet mesélt ebben a sportágban szerzett élményeiről, tapasztalatairól. Megtetszett nekem ez az életstílus, viszont már az uszonyoúszásnak adtam az életem. Emellett, ha időm úgy engedi, szívesen kimegyek kosarazni, de azt már csak hobbi szinten. 

Mi a legjobb tulajdonságod? 

Úgy gondolom, hogy a legjobb tulajdonságom az eltökéltség. Azért mert, ha valamit a fejembe veszek, addig küzdök, amíg el nem érem célom/céljaim. 

És a legrosszabb?

Szerintem az, hogy hajlamos vagyok elkalandozni a részletekben így nem tudok az igazán fontos dolgokra összpontosítani. 

Miért ajánlod az uszonyosúszást a fiatal kezdőknek? 

Először is a versenyzés élménye miatt ajánlom ezt a sportágat. A sebesség, amivel az uszonyok segítségével lehet úszni, élvezetessé teszi. Emellett egy olyan közösségbe kerül az ember, akik között felszabadulhat, motivációt és segítséget kaphat, tapasztalatot nyerhet, és idővel bátran nevezheti őket a második családjának.