Uszonyosúszó Világbajnokság - Versenyzői bemutatkozás 6.rész

VARGA KRISZTA célja, hogy egyszer felnőtt Európa-, és világbajnok legyen, na és természetesen nagyon szeretne kijutni a 2021-es Világjátékokra is.

Hogyan készültél/készülsz a világbajnokságra?

Igazából az idei évben mondhatjuk azt, hogy egy kicsit lazábbra vettem a felkészülést a Világbajnokságra. Ez betudható a 2017-es Világjátékoknak ami után úgy éreztem most egy kicsivel több időre van szükségem ahhoz, hogy visszatérjek a megszokott rutinhoz. Évközben kevesebb edzésen vettem részt mint az elmúlt években, de az utolsó szakaszban már ugyanannyi munkát végeztem mint az eddigiekben. Belgrádban meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég.

Milyen eredményre számítasz?

Ennek ellenére azért azt gondolom a döntőbe jutás az egyéni számokban nem okozhat gondot, és bízom benne, hogy érmet is sikerül szereznem.

Hány évesen kezdtél uszonyosúszni?

Nyolc éves voltam, amikor megismerkedtem ezzel a sporttal. Ez a 14. évem és remélem lesz még pár ezen kívül is!

Mi vonzott ehhez a sportághoz?

Gyerekként megfogott az a gyorsaság és látványosság, ami ezzel a sportággal jár. Majd kipróbáltam én is az uszonyokat és sokkal jobban éreztem magam egy uszonyos edzésen mint egy sima úszón így maradtam is az uszonyosúszásnál.

 Ki a példaképed és miért?

Konkrét példaképem nincs, de felnézek az olyan emberekre, akik valami nagy eredményt értek el. Mivel tudom, hogy mennyi munka, kitartás, akarterő kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen abban amit csinál.

 Mi volt az eddigi legkedvesebb élményed világversenyen?

Kettő is van!

Az egyik az, amikor az első érmemet nyertem 2012-ben a Junior Világbajnokságon. Abban a pillanatban, amikor felnéztem a kijelzőre és láttam a nevem mellett a kettes számot, annyi érzelem öntött el, ami mindig egy szép emlék marad számomra.

A második a Világjátékokhoz köthető. A 100 méteres uszonyos gyorsúszás eredményhirdetése után jöttünk le a dobogóról, amikor a magyar szurkolók elkezdték azt kiabálni Petrának és nekem, hogy menjünk oda hozzájuk. Odasétáltunk ketten egy magyar zászlóval, és percekig álltunk sírva a magyar szurkolók előtt aki állva tapsoltak nekünk. Számomra az a pár perc többet ért, mint az, hogy milyen érmet szereztem.

 Hogy fogod tölteni a nyarat a világbajnokság után?

Valószínűleg először nyaralni fogok menni. Aztán szeptemberig a barátaimmal és a családommal leszek, hogy aztán kipihenten kezdhessem a következő szezont. 

 Követed a foci vb-t? Ha igen, kinek szurkolsz?

Igen! Minden meccset nézek már ha nem egyidőben van az edzéssekkel!  Három csapatnak szurkoltam, de sajnos már mindhárom kiesett. (Németország, Spanyolország, Brazília)

 Ha nem uszonyosúszás, milyen más sportágat választanál?

Kézilabdáznék! Mindig is szerettem volna kézizni nem is értem miért nem próbáltam ki…

 Miért ajánlanád az uszonyosúszást a fiatal kezdőknek?

A mi közösségünk olyan mint egy nagy család, ha egy jó szóra vágysz, egy segítő kézre van szükséged vagy csak szórakoznál egy jót köztönk biztosan van olyan ember aki partnered lesz ebben/segítséget nyújt.