Uszonyra fel!

Az idei év utolsó nagy versenyhétvégéjére készül az uszonyos és búvárúszó mezőny fiatalabb korosztályai. A jól megszokott kitűnő helyszínen, több száz versenyző és kiélezett küzdelmek várhatóak a hétvége folyamán. A cápáktól a juniorokig mindenki megmutathatja magát, illetve helyükre kerülnek a magyar bajnoki címek is.

2017. november 11-12-én, a kecskeméti fürdőben kerül megrendezésre a cápáktól a juniorokig terjedő korosztályoknak az Országos Bajnokság. A korszerű helyszínen a versenyzők egy komoly, európai szintű rendezvényen mérhetik össze tudásukat a vízben.


17 klub, több mint 250 versenyzője áll majd rajthoz, ami mutatja, hogy igencsak komoly alapokon fekszik a sportág utánpótlása. Rendkívül zsúfolt két napra számítanak a szervezők, hiszen minden távon megrendezik a versenyt. Az uszonyosoknál 50m-től 1500m-ig, a búvárúszóknál 100m-től 400m-ig. Így reggeltől estig nincs megállás, és bizony számítani lehet meglepetésekre is. Számos úszó több korosztályban is indul, ilyen esetben néha előfordul, hogy egy-egy fiatalabb korosztálybeli versenyző meg tudja szorongatni az idősebbeket.


A verseny kiemelkedő színvonalát jelzi, hogy ez az első komolyabb erőfelmérő a válogatottaknak. A nyári Világbajnokságon remekül szereplő gárda (6 arany, 4 ezüst) szinte minden tagja ott lesz a hétvégén. Az első komolyabb szintidőket ezen a versenyen úszhatják meg. Ez a hétvége egyben egy felkészülés a február végén rendezendő egri Világkupára, így még inkább kiemelt fontossággal bír az Országos Bajnokság.
A nagy versengés mellett, természetesen az egész sport család építésének is kiemelt szerepe van. Tiszta és szabályos versenyzést várnak el, hiszen itt sokan a rivalizálás mellett barátok, a családok ismerik egymást, így a közösség építése is a legfontosabb szempontok egyike.


A dobogósok érmeket, a kisebbeknél az első hat oklevelet kap. A megnyitó ünnepség várhatóan 10:15-től kezdődik. Kívánunk mindenkinek jó versenyzést és kellemes hétvégét.