XIV. Búvárfotós Országos bajnokság-Módosult a nevezési határidő!

A Magyar Búvár Szakszövetség ez év őszén megrendezi a XIV. Búvárfotós Országos bajnokságot.

E nagy hagyományokkal rendelkező, fotópályázat formájában minden páratlan évben lebonyolított versenyen minden magyar búvárfotós, víz alatt fotózó sportbúvár részt vehet, ha a BOB új hivatalos honlapján (https://buvarfotosob2017.econtest.hu) elfogadja a nevezési feltételeket és díjtalanul feltölti képeit.

A nevezési és feltöltési időszak 2017. szeptember 20-tól október 16-ig lesz nyitva.

A három hagyományos CMAS víz alatti verseny kategória, A: Nagy látószögű felvételek, B: Hal felvételek, és C: Makro felvételek mellett ezúttal  két új  kategóriában is pályázni lehet.

Az egyik új kategória sportágaink búvárkamerás fotósainak ad vetélkedési lehetőséget:
E: Víz alatti sportágak felvételei
Bármely típusú géppel és objektívvel, medencében vagy nyílt vízben készült víz alatti, vagy legalább fele részben vízfelszín alatti felvételek az uszonyosúszás, a tájékozódási búvárúszás, a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi, vagy az apnoea sportágak edzésein és versenyein.

 A másik pedig a búvárfotós utánpótlás számára nyújt vonzó lehetőséget, mert a győztest a fő támogató által felajánlott legértékesebb tárgyjutalommal díjazzák: a Red Sea Boats Holidays Kft. egyhetes vörös-tengeri búvárútjával:
D: Új pályázók felvételei
A búvárfotós országos pályázatokon, illetve bajnokságokon először indulók által, nem cserélhető objektíves kompakt vagy bridzs géppel nyílt vizekben készült, az A, B vagy C kategóriának megfelelő képek.

Kérem, hogy e híreket terjessze tagjaik körében, valamint azok felé akik versenyzőiket a víz alatt fényképezik.

2017. szeptember 21.