Senánszky megvédte címét az uszonyosúszó vb-n

Aranyérmet nyert Senánszky Petra a kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokság első, pénteki versenynapján. A női 100 méteres uszonyos gyorsúszásban a magyar versenyző 46.89 másodperces világcsúccsal ért célba, 32 századdal megjavítva saját, korábbi rekordját. A győzelemmel a 21 esztendős debreceni uszonyosúszó megvédte két évvel ezelőtti világbajnoki címét.

Senánszky 2015

Majdnem felért a dobogóra a tavaly még juniorkorú Kardos Laura, aki a női 400 méteres felszíni úszásban a negyedik helyen végzett. Senánszky Petra döntőjében még egy magyar rajtkőre állhatott: Varga Krisztina a hatodik helyen zárt. Szintén hatodik lett a férfi 100 méteres uszonyos gyorsúszásban Kosina Gergő.

Kosara Géza 400 m felszíni úszásban 17., Kovács Zsófia kiegészítő távján, 100 m felszíni úszásban 25.lett idei legjobb idejével.

A tervezettnél egy magyar versenyzővel kevesebb utazott el végül Kínába, mivel a világ- és Európa-bajnok – és Jantajban is éremesélyesnek számított – Kanyó Dénes betegség miatt nem tarthatott a válogatottal.

A kínai vb versenyszámai nyomon követhetők élőben, illetve az előfutamok és a döntők részletes eredményei megtekinthetők az alábbi linken:http://www.tkservice.it/yantai15/results/