Senánszky Petra triplázott a világbajnokságon!

Három egyéni számban indult, három aranyérmet nyert és két világcsúcsot úszott Senánszky Petra a kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokságon. A 21 éves magyar versenyző a 100 és a 200 után a női 50 méteres uszonyos gyorsúszásban sem talált legyőzőre, ráadásul 21.36 másodperces világcsúccsal – saját rekordját 25 századdal megjavítva – diadalmaskodott.

„Senánszky Petrának gyakorlatilag nem volt ellenfele ezen a világbajnokságon” – jellemezte a sportág egyik nemzetközi szaklapja a fiatal debreceni sportoló teljesítményét, aki a sprinttávon is jóval több, mint fél másodperccel (64 századdal) hagyta maga mögött a mezőnyt.

A triplázó világklasszis mögött a finálé másik magyar résztvevője, Varga Krisztina az ötödik helyen ért célba, míg a férfiak 50 méteres uszonyos gyorsúszó döntőjében Kosina Gergő hetedik lett. A női 400 méteres búvárúszásban a tavaly még juniorkorú Kardos Laura új országos csúccsal a hatodik helyet szerezte meg, Kovács Zsófia pedig élete legjobb idejével a tizedik helyen zárt.

A búvársportok közé tartozó uszonyosúszás idei legnagyobb világversenyén Magyarország három arany- és egy bronzéremmel áll az éremtáblázaton.