A nOxygen Apnea Club programjai

A nOxygen Apnea Club tagjai a korlátozások alatt sem tétlenkedtek, az őszi eseményeikről egy rövid beszámolóval készültek.

Az egyesület szervezésében immár a második háziverseny került megrendezésre, melynek ezúttal is a Hajós Alfréd Sportuszoda adott otthont. A versenyen kiemelkedő eredményt mutattak az egyesület újoncai, külön kiemelve a francia tehetséget, Pierre-t, aki közel 5 perces statikus teljesítménnyel debütált. Egy nem hivatalos országos csúcsdöntés is történt: Sopronyi András 156 métert ért el az uszony nélküli számban. 

A magyar mélymerülő osztag ismét remekelt, ezúttal a Dahabban megrendezett mélységi versenyen. Zsuga Miklós szabad merülésben (FIM -50m) és párosuszonyos mélymerülésben (CWTB -45m) is új országos csúcsot állított fel.

Korok Fatima magyar mélymerülő világbajnok pedig mondhatni ismét hozta a formáját, ezúttal párosuszonyos merülésben (CWTB) elképesztő 73 méteres mélységgel olyan rekordot állított fel, amire egyelőre senki nem fenyeget veszélyt.

Végezetül ússzunk könnyedebb témára, bár súlyokról számolunk be… 

Megrendezésre került a Második Nagy Nyaksúlykészítő Workshop és Nyaksúly Szépségverseny ahol a résztvevők ismét kitettek magukért! A zsűrinek több szempont figyelembevételével kellett meghoznia a döntését. Binszki Orsi művészien kidolgozott, tengeri halakkal díszített nyaksúlya győzött. A közönségdíjat Kállai Anett “Cicuskája” kapta, aminek különlegessége, hogy világít a szeme a víz alatt. Láthattunk még ezeken kívül egy egészen élethű korallsiklót, valamint egy különleges anyagból készült nyaksúly párost is. 

A győztesek között értékes díjak és tombola nyeremények kerültek kiosztásra. 

Gratulálunk a szervezéshez és az eredményekhez!