Apnea nyílt nap a Hajós Alfréd Uszodában

Még fél éve sincs, hogy a nOxygen Apnea Club megkezdte “lélegzetelállító" pályafutását, október első hétvégéjén máris versenyt rendezett a Hajós Alfréd Uszoda patinás medencéiben.

 A hivatalosan háziversenyként aposztrofált esemény azonban ennél sokkal több volt, a nOxygen csapata ugyanis minden érdeklődőnek lehetőséget biztosított a sportág kihívásainak és szépségének megismerésére egy nyílt nap keretein belül. A rendezvényen nem csupán a klub saját versenyzői vettek részt, de több víz alatti sportág is képviseltette magát. A résztvevők között voltak uszonyosúszók, víz alatti rögbisek, víz alatti hokisok, szabadidős búvárok, de jelentkeztek olyanok is, akik korábban csak a partól mertek bámészkodni.

Dr. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnökének nyitóbeszédét követően az érdeklődők betekintést nyerhettek az apnea sporteszközök használatába, valamint gyorstalpaló oktatásban részesültek a különböző versenyszámok szabályaiból. Szintén a bemutató részét képezte egy mini díjátadó, ahol a legsikeresebb vendégeket éremmel jutalmazták. A nap végén a szervezők elégedetten összegezték a megmérettetésre jelentkező amatőr versenyzők meglepően kimagasló eredményeit. Örömmel nyugtázták, hogy a jövőben a sportág utánpótlása miatt sem kell aggódniuk. 

A szabadtüdős búvársport világszerte egyre népszerűbb, extrém sportágként tömegeket mozgat meg. A nOxygen Apnea Clubnak nem titkolt célja, hogy a hazai apnea sportot a világ élvonalához zárkóztassa fel, továbbá maga is világversenyeket szervezzen Magyarországon.

Videó az eseményről