Bukor Ádám- A rekordokat döntögető felvidéki uszonyosúszó

A szlovák média is felfigyelt magyar sportolónkra, akiről a napokban terjedelmes cikket közöltek.

Kedves Sporttársaink, Barátok!

Tudjátok jól, de nem lehet elégszer elismételni, az MBSZ uszonyosúszóinak köszönhető elsősorban, hogy Szakszövetségünk, - a nem olimpiai sportszövetségek közül egyetlenként, - támogatottja az állam Felzárkóztatási Progjamjának. A "búvárok" így eddig soha nem látott perspektívát kaptak. A második éve futó programmal sportolóink közül egyre többen iratkoztak, iratkoznak fel  a világ aranylistájára. 

A nagy elődök, kortársak mellé visszavonhatatlanul odaküzdötte magát Bukor Ádám. A Szlovákiából hozzánk igazolt és családjával Magyarországra települt - mára bátran világklasszisnak nevezhető, - még csak húsz éves fiatalemberrel a szlovákiai "Magyar 7" hetilap szívmelengető cikket közölt. Nemcsak neki fejezzük ki elismerésünket a szerény és nagyon emberi nyilatkozathoz, de édesapjának, Jakoda Tibornak is gratulálunk fiához, a jól megfogant neveléshez és sokszor az erőn felül is vállalt szakmai/sport felkészítéshez, gondoskodáshoz, a mára már láthatóan nagy, - Senánszkyhoz, Kanyóhoz hasonlítható - sportember  óvásához. 

A Szlovák Szövetséggel pedig, - amellyel évek óta jó, mondhatni baráti kapcsolatot ápolunk és melynek elnökével személyes kontaktusunk is napi, rendszeres és felhőtlen, -   egyrészről együttérzünk, hogy az adott pillanatban komoly, más jellegű problémáik voltak és a feltétlenül szükséges segítséggel nem tudtak időben Ádámék mögé odaállni, másrészről viszont szerencsésnek érezhetjük magunkat az MBSZ-ben, hogy egy ilyen fiúval, családdal gazdagodtunk, erősödtünk.

Szóval örömmel és szeretettel ajánlom a mellékelt cikket minden sportolónknak, barátunknak, támogatónknak.

Dr. Nyíri Iván

az MBSZ elnöke

https://szurkolo.sk/egyeni-sportok/rekordokat-donto-felvideki-buszonyosr