Sikeres második Ifjúsági és Családi Búvárnap Egerben

A március végi – Duna Arénában rendezett – búvárnap sikerén felbuzdulva a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával az elmúlt szombaton Egerben került sor a második ilyen rendezvényünk lebonyolítására. A várt eredménnyel!

Egerből és vonzáskörzetéből több mint kétszázan, - főleg gyerekek és fiatalok – voltak kíváncsiak a merülés élményére. Az Egri Önkormányzat biztosította megújult Bárány uszodában az Egri Búvárklub, - Holló Győző klubelnök, MBSZ elnökségi tag  és sok-sok önkéntes segítője -  tette izgalmassá és szó szerint is felhőtlenné a  megjelentek számára e napot.

A kiállított búváreszközök és speciális gépjárművük bemutatásával egy katonai búváregység  motiválta az idelátogató fiatalok víz alatti sportok és honvédelem iránti fogékonyságát.   Török László,  „frissen négycsillagos” búvártársunk, - a Hableány mentésében dolgozó százados  - megjelenése és tájékoztatója komoly beszédtémájává vált az újdonsült búvároknak, akik MBSZ díszoklevelet vehettek át  életük első merüléséről.

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, az Egri Vízilabdaklub elnökének részvétele, - akit  ezúttal „békés eszközökkel” sikerült víz alá vinni, - úgyszintén az összejövetel rangját emelte.  De szavak helyett az MBSZ-HSZ búvárnapról beszéljen a sok-sok kép.

 Ha sikerül a további támogatást  biztosítani, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Miskolc, Kaposvár, Debrecen, Gyöngyös és a többi fontos hazai „búvárbázis” is sorra kerül,  ott vannak a terveink között!

Összefoglaló riport az eseményről 26:25 perctől