CMAS Uszonyosúszó Európa-Bajnokság

Kedves Tagszervezeti Vezetők!
Kedves Edző Kollégák! Kedves Versenyzők!

2020. július 31-én tájékoztatást adtunk arról, hogy a Búvár Világszövetség (CMAS) döntése értelmében az olaszországi Lignano Sabbiadoroban kerül megrendezésre a 28. CMAS Uszonyosúszó Felnőtt Európa-bajnokság (2020. október 02-08.) és 

17. CMAS Uszonyosúszó Junior Európa-bajnokság (2020. október 06-12.).

A Magyar Búvár Szakszövetség a megadott  határidőig benyújtotta a felnőtt és junior válogatott előregisztrációját, továbbá az elmúlt hetekben a CMAS illetékeseitől és a szervezőktől folyamatos tájékoztatást kértünk arra vonatkozóan, hogy a versenyek az esetleges alacsony részvételi szám és járványügyi szabályozások ismeretében megrendezésre kerülhetnek-e.

A szervezőktől kapott értesítés szerint az Európa-bajnokságokra beérkezett 8-8 ország nevezése alapján továbbra is fenntartják a versenyek megrendezését.

A Magyar Búvár Szakszövetség elnöksége az elmúlt hetekben folyamatosan figyelemmel kísérte a hazai és nemzetközi fejleményeket, hogy a nemzeti válogatott delegálásával kapcsolatban megalapozott és felelős döntést hozhasson. A legújabb kormányzati intézkedések alapján, a COVID-19 pandémiához kapcsolódó járványügyi készültségi időszakban, Magyarországon szeptember 1-én utazási korlátozások lépnek életbe, amely intézkedéseket követően az elnökségnek felül kellett vizsgálnia a nemzeti válogatott delegálást az olaszországi versenyre.

A fentiek figyelembe vételével a Magyar Búvár Szakszövetség elnöksége, elsődlegesen a válogatott tagjainak egészségét figyelembe véve - egyeztetve az érintett sportszakemberekkel -, a versenytől való távolmaradás mellett döntött.

A Magyar Búvár Szakszövetség a döntésről tájékoztatja a CMAS irodát.

Üdvözlettel:

Papp Gábor      Kövy Bence
elnök               sport alelnök