Helytálltak férfi víz alatti hokisaink

A magyar férfi víz alatti hoki válogatott a hétvégén a hollandiai Dordrechtben megrendezett nemzetközi bajnokságon szerepelt. A húszcsapatos mezőny nagyon erős volt, egész Európából a legjobb együttesek jelentek meg a tornán.

A magyar válogatott a bővebb kerettel vett részt, amelyben helyet kaptak az utánpótlás legjobbjai is. Remek lehetőség volt ez mind a válogatottnak, mind a fiataloknak, hiszen ők már azért edzenek, hogy benne legyenek a 2017-es Eb-válogatottban – számolt be az MBSZ víz alatti hoki szakbizottságának elnöke. Cserkuthy András hozzátette: az MBSZ támogatásának is köszönhetően juthattak el ilyen távoli versenyre.

A kiutazott csapat tagjai: Simon Tamás (15 éves), Gyergyák Máté (19), Fehér Márk (18), Bálint András, Schweitzer Antal, Sarlós Kázmér, Pusztai Máté, Cserkuthy András.

A tornán a mezőnyt négy ötcsapatos csoportra osztották. A magyarok számára megszokott 2 méter helyett 3 méter mély volt a medence, ami nagyban nehezítette az első meccseken az összjáték kialakulását.

Az első mérkőzést a később csoportelső brüsszeli csapat ellen elvesztették legjobbjaink. A mélyvíz és a kezdésnek az egyik legerősebb csapat elleni vereség dacára a gárda a többi selejtezőjét megnyerte, és így másodikként végzett a csoportban.

A versenykiírás szerint a másodikaknak egy másik csoport harmadik helyezettjével kellett megküzdeni a felsőházba vagy alsóházba jutásért. Itt sajnos a csapat sokat hibázott és annak ellenére, hogy esélyes volt a győzelemre, végül kikapott, így a második 8-as csoportba került.

Az alsóházban további három meccs következett a végső helyezésekért. Két győzelem és két vereség után a mieink az alsóház harmadik helyét szerezték meg.

Összességében az együttesnek megérte ilyen messzire utazni, hiszen Európa legjobbjai ellen játszhatott. A játékosok rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, mind az egyéni, mind pedig a csapatjáték szempontjából.

A magyar csapat egyik meccse az alábbi videón tekinthető meg: https://youtu.be/uvZnHYYsvc0?t=5266