Folytatódott az MBSZ elnökének szakmai körútja

2024.08.28.

A szakmai körút következő államosaival Szolnokon és Budapesten folytatódott.

Dr. Gémesi György elnök ütemezett programterve szerint látogatja meg a hazai búvársporttal kapcsolatban álló egyesületeket, folytat szakmai egyeztetéseket az érintett város önkormányzatának polgármestereivel és az országos sportirányítás vezető tisztségviselőivel.

A Szolnoki Búvár SE meghívásának eleget téve augusztus első felében látogatott el Gémesi elnök úr Szolnok városába, ahol az egyesület elnökével,Vámosi Antal úrral folytatott kellemes beszélgetést, egyben röviden betekintést nyert a nagy múltú egyesület történelmébe, szakmai munkájába és átbeszélték az egyesületet érintő aktuális feladatotokat. Vámosi Antal megtisztelőnek nevezte a baráti hangulatú elnöki látogatást és a jövőben visszavárja az MBSZ elnökét.

A következő látogatásra Budapesten került sor, a  Honvédelmi Sportszövetség alelnöke dr. Nébald György alelnök fogadta az MBSZ elnökét.  Kiváló alapot biztosított a megbeszélés hatékony  lebonyolítására, hogy a hazai sportvezetés világát és egymást is jól ismerő két sportvezető ült le a tárgyalóasztalhoz. Az egyeztetés központi témája a Magyar Búvár Szakszövetség és a Honvédelmi Sportszövetség közötti szakmai együttműködés erősítése, az elnyerhető pályázati támogatások bővítése és a búvársport népszerűsítésének elősegítése volt.