Ismét remekeltek a hokis lányok

Megint kiemelkedő eredményt ért el a magyar női víz alatti hoki válogatott, amely a hétvégén a harmadik helyen végzett az 5. Madridi Nyílt Nemzetközi Bajnokságon. A lányok az erős mezőnyben csupán gólkülönbséggel szorultak le a második helyről, de így is bizonyították, hogy nem volt véletlen a tavaly szeptemberben Pármában aratott diadal.

 

"Már a tavalyi olaszországi bajnokság megnyerésével látszott, hogy az új edzésterv és az új összeállítású női csapat olyan eredményekre képes, mint eddig még egyik női válogatottunk sem" - nyilatkozta Filetóth Nikoletta edző.

A madridi versenyen 17 csapat indult. A magyar válogatott mind a női, mind a férfi mezőnyben elindult, így az eddig megszokott 10-12 meccs helyett nem kevesebb, mint 21 meccset játszott. Bár a mérkőzések a szokásosnál rövidebbek voltak, a feszített tempó még összeszedettebb csapatmunkát kívánt. Az együttes rendkívül jól teljesített a mélynek számító és komoly kihívást jelentő 3.3 méteres(!) 3-as számú pályán is. 

Legjobb női hokisaink számára kemény felkészülési hónapok várnak, ugyanis a következő versenyeken - a tervek szerint Csehországban és Olaszországban - is érmekért és európai elismerésért küzd majd a csapat.

(forrás: Cserkúthy András)