Apnea Hydro Dynamic versenysorozat

Az Ausztriában 2019-ben is megrendezett Hydro Dynamic versenysorozatban öt fős csapattal képviseltette magát a magyar delegáció, akik mindannyian a nOxygen Apnea Club színeiben indultak.

A megmérettetés statikus apneával kezdődött, ahol a versenyzők feladata egy levegővel minél hosszabb ideig a víz alatt maradni. A gyakorlat közben a búvárok arccal a

vízbe fordulva, mozdulatlanul lebegnek a víz felszínén. A statikus apnea számban Bagó Marcell nyújtott kiemelkedő teljesítményt, 6 perc 30 másodperces idejével alig 2 másodperccel maradt le a korábban általa felállított országos csúcstól. A rendkívül erős mezőnyben ez az idő az előkelő negyedik helyre volt elég.

Kis pihenő után került sor a dinamikus apnea számokra, ahol immáron nem az időt, hanem a távot mérik a bírók. A dinamikus apnea repertoárból ezúttal monofin (DYN), illetve vadász uszony (DYNB) közül választhattak az indulók. Ebben a kategóriában a nOxygen csapatából ismét Bagó Marcell nevét lehet kiemelni, akinek 185 méteres monofines úszása nemcsak egyéni legjobbja, hanem az országos csúcsot is 2 méterrel megdöntötte. A 3. helyen (így összetettben 4. helyen) végző Bagót a legendás Mateusz Malina 250 méteres vadász uszonyos (bifin) úszásával előzte meg, ami a kategóriában új világcsúcsot jelent. Ezzel az eredménnyel a lengyel nemzeti büszkeség mindhárom medencés úszásnemben világcsúcstartó lett. A bifin kategóriában Sopronyi András 148 méteres teljesítménye szintén új nemzeti rekord, és - bár nem a nOxygen versenyzője, de - a lengyel Magdalena Solich 257 méteres új női monofines világrekordja mellett sem mehetünk el szó nélkül.