FELNŐTT ÉS JUNIOR TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRÚSZÓ NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁG 2018 - VERSENYZŐI BEMUTATKOZÁS 2. RÉSZ

A két hét múlva kezdődő Európa-bajnokságon hazánkat képviselő válogatott keret tagjainak bemutatását a mai napon a Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület junior versenyzőjével, Szász Tamással folytatjuk.

Hogyan készültél/készülsz a Nyílt Európa-bajnokságra?

Év elején medencés úszóedzésekkel. Májustól kombinálva készülök medencében, ill. tavakon, ahol tájékozódási úszó edzéseket tartunk. Az úszóedzések intenzív kerékpáredzésekkel egészülnek ki. 

Milyen eredményre számítasz?

Remélem a tavalyi eredményeimet meg tudom ismételni. Akkor egy számban aranyérmes, két számban bronzérmes voltam.  

 

Hány évesen kezdted a tájékozódási búvárúszást?

Mindenki 14 évesen kezd el tájolni, ez a korhatár, szóval én is 14 évesen kezdtem. De lassan 8 éve már a Csepel Búvár SE. tagja vagyok. Kezdetekben a klub tagjaként uszonyos úszóként versenyeztem, a korhatár elérése után, egyből tájékozódási búvárúszó lettem. 

 

Mi vonzott ehhez a sportághoz?

Édesanyám is tájékozódási búvárúszó volt. Így ebben a közegben nőttem fel és én is beleszerettem ebbe a sportágba. Miután elkezdtem egyre jobban és jobban az életem részévé vált, amíg mára nélkülözhetetlen lett számomra. A barátok, élmények, eredmények, történetek...

 

Mi volt az eddigi legjobb élményed versenyen?

Egy verseny, főleg egy nemzetközi verseny hangulata új emberek megismerése, barátok szerzése mindig nagyon jó élményekkel jár. De persze a legnagyobb élményem mikor Európa-bajnok lettem. Mikor feljöttem a víz alól és láttam, hogy nyertem, felejthetetlen érzés. Örökre bennem marad ez az élmény.

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

A közgazdász pálya érdekel. De ez még messze van. Addig hátra van még az érettségi és az egyetem.

 

Mit szeretnek benned, legjobban a barátaid?

Szerintem a segítőkészségemet. Bármi történik, ha tudok, segítek a barátaimnak. Akár suliban, akár tóparton, vagy bárhol ha kell és tudok segíteni, segítek.

 

Hogy tudod összeegyeztetni a sportot az iskolával?

Egész jól össze tudom egyeztetni a kettőt. Május végétől kezdődnek a tóparti edzések, akkor van egy kis nehézség, mert a hétvégéimet tájolással töltöm. De mindig meg tudtam oldani a kettő összeegyeztetését. Júniusban jó tanuló jó sportoló díjban részesültem, kerületi és országos szinten.