FELNŐTT ÉS JUNIOR TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRÚSZÓ NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁG 2018 - VERSENYZŐI BEMUTATKOZÁS 1. RÉSZ

Tájékozódási búvárúszóink számára is közeleg az év legfontosabb eseménye, a Felnőtt és Junior Tájékozódási Búvárúszó Nyílt Európa-bajnokság 2018. augusztus 27. és 2018 szeptember 1. között kerül megrendezésre Gyékényesen.

Cikksorozatunk segítségével egyenként mutatjuk be a magyar válogatott tagjait, elsőként Berekméri Dórát, a budapesti Amphora Búvárklub versenyzőjét.

Hogyan készültél/készülsz a Nyílt Európa-bajnokságra?

Pontosan úgy ahogy eddig is. Eljárok minden edzésre, otthon nyújtok és ha kell még egyéb mozgást is megcsinálok. Szerencsére Tibibácsi mindig mondja mikor milyen munkát kell otthon elvégezni. Valamint az EB- ig minden kis finom hangolást elvégzek a felszerelésemen, hogy semmi probléma ne adódhasson a versenyen. Mivel a tájékozódási búvárúszás technikai sportág így a felszerelés tökéletesítésével nagyon sokat tehetünk az eredményes szereplésért.

Milyen eredményre számítasz?

Lehet furcsán hangzik, de nem számítok semmire. Ebbe a sportágba véleményem szerint nagyobb szerepe van a szerencsének. Ha arányiban kellene kifejeznem 50% szerencse a többi pedig a tudás és a gyorsaság. Persze az arányok a víz minőségégtől vagy épp az időjárási viszonyoktól is tolódhatnak.

Természetesen azért szeretném a legjobb formámat mutatni, a célom, hogy úgy jöjjek ki a tóból, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem és hibátlan pályát úsztam.

Ki a példaképed és miért?

A legnagyobb példaképem Berekméri István az apukám és a nagybátyám Berekméri Zoltán. Mivel apukám világ és többszörös Európabajnokként még mindig űzi ezt a sportágat a nagybátyám pedig az első Európa bajnoka volt Magyarországnak. Úgy gondolom ez mind olyan teljesítmény, amire felnézhetek. 

 

Mi volt az eddigi legkedvesebb élményed nemzetközi versenyen?

Amikor 2016-ban első éves felnőttként a csillag gyakorlatban a megvolt az utolsó bója is és mikor feljöttem mindenki tapsolt. Bár akkor még nem tudtam, hogy ezzel a teljesítménnyel világbajnok leszek. 

Mik a legfontosabb hosszútávú céljaid?

A családalapítás. Az EB után két héttel lesz az esküvőm. Utána kicsit háttérbe fog szorulni a sport, de nem tervezem abbahagyni se a mozgást se a versenyzést, csak már nem az lesz az elsődleges szempont az életemben.

 

Ha nem tájékozódási búvárúszás, milyen más sportágat választanál?

Azt hiszem eveznék. 

Mi a legjobb tulajdonságod?

Segítőkészségem

És a legrosszabb? :)

Ha éhes vagyok, hisztis vagyok. :)

Van-e valami különleges képességed, amiről csak kevesen tudnak?

Jól tűröm a monotonitást.

Miért ajánlanád a tájékozódási búvárúszást a fiatal kezdőknek?

A tóparti felejthetetlen hangulatért. Valamint azért, mert ezt a sportág igazán megtanít küzdeni.