Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokság - Versenyzői bemutatkozás 8.rész

SZABÓ ANITA ha lehetne három kívánsága, azt kérné, hogy találkozhasson Sylvester Stallonéval, ha pedig már úgyis találkoztak, edzene is egyet vele. Na és nem mellesleg venne egy tengerparti házat.

Hogyan készültél/készülsz az Európa-bajnokságra?

Idén volt kettő edzőtáborunk, amik nagyon jól sikerültek szerintem és elérték a cèljukat. Több világkupán ès itthoni versenyen is részt vettünk, ami segített a kellő versenyrutin gyakorlásában. Ezek mellett pedig természetesen napi 2 edzéssel.

Milyen eredményre számítasz?

100méter uszonyos gyorsúszásban szeretnék az aranyéremért vízbe ugrani. 50méteres uszonyos gyors úszásban szintén szeretnék nyerni, de itt van egy idő is amit kitűztem célként magam elé. Ha ez sikerül, akkor már nagyon boldog lehetek. Nagyon várom a 2 db 4*100 méteres mix gyors, illetve felszín váltót, ahol szerintem mindkét esetben van esélyünk érmet szerezni. Ezek mellett pedig még lesz egy egyéni 50m búvárom is, amin örülnèk, ha döntőbe tudnám úszni magam.

Hány évesen kezdtél uszonyosúszni?

6 évesen kezdtem el úszni, ezután 9 évesen jött az uszonyosúszás. Egy ideig mindkettőt folytattam párhuzamosan, de végül eldöntöttem, hogy uszonyosúszó szeretnék lenni.

Mi vonzott ehhez a sportághoz?

Sokkal gyorsabb és érdekesebb szerintem mint a sima úszás, és magát az usznnyal való úszást már kis koromban is nagyon élveztem.

Mi volt az eddigi legjobb élményed versenyen?

A tavalyi világbajnokság volt az eddigi legjobb élményem, ahol teljesült az, amit kiskoromban megálmodtam, mègpedig az, hogy junior világbajnok lettem.

Hogy fogod tölteni a nyarat az Európa-bajnokság után?

A családtagjaimmal és a barátaimmal fogom tölteni az időmet.

Mi leszel, ha nagy leszel?

Pontosan nem tudom még mi leszek, ha nagy leszek, de az biztos, hogy sporttal kapcsolatos dologgal szeretnék foglalkozni.

Mit szeretnek benned legjobban a barátaid?

Szerintem azt, hogy bármilyen helyzetben fel tudom vidítani őket és megbízható vagyok.

Hogy tudod összeegyeztetni a sportot az iskolával?

Nehezen. Nálam eddig mindig előtérben volt a sport az iskolával szemben, de ebben az évben ez megfordul majd az érettségi miatt. Sokkal több időt kell majd fordítanom az iskolára, mint eddig.