Ismét veretlenek maradtak női hokisaink Pármában

Idén is veretlenül zárta az Olaszországban megrendezett víz alatti hoki tornát a magyar női víz alatti hoki válogatott! A női divízió első helyéért járó kupát csupán a megállapított pontszámítási rendszer miatt nem hozhatták haza lányaink, és igy az végül az angol Smokie csapatáé lett.

Érdekesség, hogy a magyar lányok szuper összmunkája és szép játéka az olasz szervezőket úgy megbolondította, hogy a díjátadón az első helyre szólították őket.

Ám nemcsak az elite magyar lányok hódítottak Pármában, hiszen junior lánycsapatunk a hatodik helyet szerezte meg. Teljesítményük azért is kiemelkedő, mert a belga együttest 6-0-ra verték és összeszedett játékkal az idei dél-afrikai világbajnokságon edződött német lányokkal is szoros meccset vívtak. Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar női csapat lassan kinövi a környező országok bajnokságainak szintjét, ezért a jövő évi hazai Európa-bajnokságra felkészítő versenyprogramot a további fejlődést elősegítő új bajnokságok fogják meghatározni.

A férfiak húszcsapatos mezőnyében magyar részről a pécsi-szigetvári vegyes alakulat indult. A fiatalokból álló együttes a csoportmérkőzéseket követően a "középházban" folytathatta. A 9-16. helyért kiválóan szerepeltek a magyarok, és kivívták, hogy a 9. helyért mérkőzhessenek. Ezt a csatát végül elbukták, de ahogy a csapat vezetője fogalmazott, "mindenki mindent beleadott", és összességében a fiatal együttes szépen helytállva a 10. helyen végzett.