A junior Uszonyosúszó Világbajnokságon tarolnak a magyarok

A Világjátékok után a juniorok is tarolnak az oroszországi Tomszkban zajló junior uszonyosúszó vébén a magyarok. Már három aranyál jár a magyar válogatott és ma újabb három arany is összejöhet Juhos Gergő kapitány szerint és hol van még a vége.

A magyar uszonyosúszó válogatott már az első két versenynapon tarolt a Szibériában megrendezett junior Világbajnokságon. Három arannyal és három ezüsttel zárták a tegnapi napot a fiatalok , ami erőse kezdésnek mondható. Nem kis túlzással a világ csak ámul és bámul a magyar uszonyosúszókon.
 Ma is nyertünk már egy aranyat 50 méter uszonyosgyorson Szabó Anita révén. Így érthető, hogy a junior válogatott kapitánya Juhos Gergő elégedett, nagyon elégedett, hisz a fiatalok ott folytatták, ahol a felnőttek a wroclawi Világjátékokon abbahagyták.
Ma már egy aranyérem megvan, további két aranyra esélyesek vagyunk, női 400 méteren  és a fiúknál Mozsár Alex esélyes ezen távon. Nem szoktak külön elvárásaink lenni a versenyzőinkkel szemben csak az, hogy a legjobb idejüket döntsék meg. Hozzák a formájukat. Ez eddig a percig négy aranyra volt jó. Nagyon erős a magyar junior válogatott és ez örömmel tölt el engem is és elmondhatjuk búvár nagyhatalom lettünk. –mondta Juhos Gergő, kapitány.

Fotó: facebook