Féltucat aranynál járunk Szibériában

Újabb magyar rekordok Tomszkban a junior uszonyosúszó világbajnokságon. Egy nap 3 aranyat úsztak össze versenyzőink. A magyar fiatalok így már hat aranynál tartanak, s arra még sosem volt példa Veress András edző szerint, hogy egy fiatal versenyző duplázzon. Mozsár Alex, Szabó Anita és Hamlin Dorothy megtetté és történelmet írtak.

Szibériában úgy tűnik a magyar junior uszonyosúszó válogatottnak nem nagyon van kihívója. Ahol indulnak ott éremeső várható. Mozsár Alex a 400 méter felszíni úszás után a 400 méteres búvárúszásban is diadalmaskodott. Így junior uszonyosúszónk már a második világbajnoki aranyát hódította el.  Mozsár mellett Szabó Anita és Hamlin Dorothy is aranyérmet szerzett kétszer, így jár a magyar delegáció összesen féltucat aranynál a távoli Szibériában.

Abszolút elégedett vagyok, sőt.  A  juniorok igazi sporttörténelmet írnak itt Tomszkban. Történelmet, hisz egy versenyen egy sportoló nem tudott duplázni ezen korosztályban és ennyi országos csúcsot is rég láttam megdönteni, mint itt Tomszkban. –mondta Veress András, edző és a MBSZ elnökségi tagja.