Madridban játszanak legjobb női hokisaink

A spanyol fővárosba utazott csütörtökön a magyar női víz alatti hoki válogatott, amely a hétvégén az 5. Madridi Nemzetközi Bajnokságon szerepel. A verseny kifejezetten rangos eseménynek számít a sportágban, így nagy szó, hogy a magyar együttes is részt vehet rajta. (A fotón a válogatott tagjai láthatók az úszó világbajnok Cseh Lászlóval.)

 

A lehetőség kapcsánCserkúthy András, a Magyar Búvár Szakszövetség víz alatti hoki szakbizottságának vezetője úgy fogalmazott:


"Természetesen amellett, hogy örülünk, hogy a lányoknak sikerült kijutniuk, amely az MBSZ támogatása nélkül nem jöhetett volna létre, meg is érdemlik a kiutazást. Hiszen az elmúlt egy évben igen keményen edzettek, ugrásszerűen fejlődtek, ezt mutatja a tavalyi pármai nemzetközi bajnokságon való győzelem is." 

A csapatba kerülés egy hónappal ezelőtt egy négy órás válogatón dőlt el, ahol komoly fizikai és technikai teszteken kellett bizonyítaniuk a sportolóknak, hogy megérdemlik a válogatottban való szereplést és kiutazást.

A Madridban vízbe szálló magyar női víz alatti hoki válogatott: 

Filetóth Nikoletta (csapatkapitány), Csombor Renáta, Dömötör Rita, Schronk Edina, Petrányi Réka, Koppány Katalin, Vince Gitta, Koncz Viktória, Nagy Zsuzsanna, Kárpáti Emma, Gara Viktória.