Magyar ezüst a szentendrei víz alatti hoki tornán

Második helyezést ért el a magyar férfi válogatott a hétvégén megrendezett Budapest International Open elnevezésű nyílt nemzetközi víz alatti hoki tornán. A Szentendrén lebonyolított viadal - amelyen tíz ország játékosai vettek részt - a magyar női és férfi válogatott számára remek szintfelmérő, valamint felkészülési alkalom volt a jövő évi magyarországi rendezésű Európa-bajnokság előtt.

A pénzdíjazásnak, illetve a kiemelkedő szervezésnek köszönhetően a rangos budapesti versenyre olyan csapatok és játékosok is neveztek, akikkel eddig nem volt szoros kapcsolata a magyaroknak, de a gyakorlás szempontjából igencsak hasznos volt a részvételük.

A tornán tíz nemzet képviseltette magát: Svájc, Belgium, Anglia, Franciaország, Szlovénia, Szerbia, Kolumbia, Törökország, Hollandia és Magyarország.

A legtöbb mérkőzésen rendkívül színvonalas csapatjátékot láthattak az uszodában megjelentek. Az első helyet a Holy Squid nemzetközi válogatott szerezte meg, amelyet több nemzet világszintű válogatott játékosai alkotottak.

“Ezzel a versennyel Budapest ismét beírta magát a színvonalas víz alatti hoki versenyek listájára. A viadalt a tervek szerint a jövőben külön női divízióval is bővítjük majd.”
 - nyilatkozta Dömötör Rita, a verseny egyik főszervezője.

Budapest International Open, végeredmény:

1. Holy Squid
2. Hungarian Men
3. ETTS
4. Balkan Bastards
5. West London
6. Pandaemonium
7. Hungarian Seniors
8. Wahoo
9. Hungarian Women