Magyar víz alatti hokis remeklés Csehországban

A tavalyi évhez hasonlóan, május elején ismét Csehországban jártak a magyar víz alatti hokisok. A 9. Bud Pig Cup bajnokságon négy csapatunk mindegyike kiemelkedően szerepelt.

A nők mezőnyében kapott gól nélkül(!) először hozta el a cseh kupát a kirobbanó formában lévő magyar elit csapat. A lányok gyönyörű összjátékkal és győzni akarással küzdöttek a medence alján, lepipálva azt az angol együttest is, amelytől tavaly még kikaptak. Teljesítményükkel elfoglalták a női divízióban a dobogó tetejét.

A férfi elit csapat, habár veretlen maradt, két döntetlennel a pontszámítást követően a szlovén együttes mögött a második helyen zárta a tornát. A fiúk csere nélkül küzdötték végig a napot, ezzel is bizonyítva kitartásukat.

A csehországi versenyen nemcsak az mutatkozott meg, hogy a tavalyi évben kidolgozott és azóta is alkalmazott edzésterv a magyar víz alatti hoki ugrásszerű fejlődéséhez vezetett, hanem az is, hogy a sportágnak nagy jövője van Magyarországon is. Ugyanis az utánpótlás fiú és lány csapat is kitett magáért a cseh bajnokságon: remekül szerepeltek az erős, felnőtt mezőnyben.

9. Bud Pig Cup, a magyarok helyezése:

Budapest Elite Ladies csapat - Női divízió - 1. helyezett
Egyszusz csapat - Férfi divízió – Férfi divízió 2. helyezett

Hungary Junior Ladies csapat - Női divízió - 5. helyezett
Piranha New Hope csapat - Férfi divízió - 5. helyezett

A hazai víz alatti hokisoknál ezután sincs megállás, június 18-án nemzetközi bajnokság lesz Budapesten, míg szeptemberben a női elit csapat Pármába készül: az olaszországi versenyen a tavalyi bajnoki cím megvédéséért fognak küzdeni.