Most következnek az izgalmak a víz alatti hoki Európa-bajnokságon

Az alapszakasz meccsei lementek Egerben, most jön a rájátszás, majd a helyosztók és a döntők.

A férfiaknál eredetileg nyolc, a nőknél kilenc csapat indult volna az Európa-bajnokság elit kategóriájában, de Szerbia, illetve Lengyelország visszalépése miatt hét, illetve nyolc ország maradt versenyben.

 Az első három nap után a férfiaknál ki kell emelni a briteket, akik egy törökök elleni 1-1-es döntetlennel nyitottak, utána viszont a franciákat 4-1-re, a belgákat 8-0-ra, a hollandokat 9-2-re, a magyarokat 7-1-re, a spanyolokat 9-0-ra verték, vagyis veretlenek, és gólt is alig kaptak. 

Hasonlóan meggyőzően menetelnek a törökök, akik szintén nem álltak még a vesztes oldalon, a britek elleni döntetlen után sorrendben a franciáknál (2-1), a hollandoknál (11-0), a mieinknél (8-1), a spanyoloknál (4-0) és a belgáknál (6-0) is jobbnak bizonyultak.

A magyar csapat szereplésére eddig nem lehet panasz, a belgák 5-1-es legyőzése mellett a spanyolokkal (1-2) és a hollandokkal (1-2) is szoros meccset sikerült vívni, a törökök, a britek és a franciák ellen viszont nem volt esély.

A nőknél a spanyolok uralták eddig a mezőnyt, minden meccsüket megnyerték, a németek (15-1), a belgák (11-0) és a magyarok (10-1) ellenit hatalmas fölénnyel. A franciák csak a spanyoloktól szenvedtek vereséget, viszont szórták a gólokat több ízben is, a törökök ellen kilencig, a magyarok és a belgák ellen tizenkettőig, a németek ellen tizennyolcig jutottak. A britek sem spóroltak a gólokkal a németek (17-0) és a belgák ellen (16-1), viszont a spanyolok és a franciák elleni rangadót is elvesztették.

A magyar csapat a németeket 5-1-re verte, a többi meccsét elbukta, de a belgák elleni 3-2-es vereségnél is nagyon közel állt a sikerhez. 

Az igazi izgalmak még csak most kezdődnek, mivel pénteken már a rájátszás meccseire kerül sor, majd szombaton zárul az Európa-bajnokság a helyosztókkal és a döntőkkel.

Az esemény rendezője a Magyar Búvár Szakszövetség továbbra is szeretettel várja az érdeklődőket az uszodában, valamint a szurkolók részére kialakított Fan&Fun Zónában. Aki pedig nem tud kilátogatni, az az esemény honlapján http://www.uwheuro2017.com/és Facebook-oldalán https://www.facebook.com/uwheuro2017/?fref=ts is figyelemmel kísérheti az élő közvetítéseket.