Senánszky Petra triplázott az uszonyosúszó vb-n

Megismételte tavalyi fantasztikus vb- sikerét Senánszky Petra a görögországi Voloszban zajló uszonyosúszó világbajnokságon: ezúttal is megnyerte az 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszást. Sőt, a debreceni "sellőlány" valamelyest túl is teljesítette jantaji teljesítményét, hiszen mindhárom távon világcsúccsal diadalmaskodott, ami ígéretes jövő évi Világjátékok előtt.
A világbajnokság vasárnapi versenynapján Senánszky Petra esélyeshez méltón első helyen jutott a döntőbe az 50 méteres uszonyos gyorsúszás selejtezőiből. A fináléban sem tudta senki megszorongatni magyar klasszist, aki 20:98 másodperccel új világrekordot állított fel, és a sprinttáv ellenére több mint fél másodpercet vert a mezőnyre. Ugyanott Varga Krisztina egyéni csúccsal ötödik lett.
A férfiak hasonló számában is született magyar érem: Sincki Ádám az országos rekordon belül úszva a harmadik helyen zárt. A 100 méteren szombaton világbajnoki címet nyert Kosina Gergő ezúttal hatodik lett, ám így is elégedett lehet, hiszen még éppen indulási jogot szerzett a 2017-es Világjátékokra - Senánszky Petrával, Varga Krisztinával és Sincki Ádámmal együtt.
A vb-n a hétfői nap előtt Magyarország négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel áll.
Uszonyosúszó világbajnokság, Volosz, a 3. nap magyar eredményei:
Női 50 m felszíni úszás: 11. Károlyi Csilla (új egyéni csúcs) 
Női 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra (20:98 másodperces új világcsúccsal), 5. Varga Krisztina (új egyéni csúcs)
Férfi 50 m uszonyos gyorsúszás: 3. Sincki Ádám (országos csúcs: 18:87 mp), 6. Kosina Gergő 
Női 400 m búvárúszás: 13. Kovács Zsófia (új egyéni csúcs)