Tíz csúcs és hét szintidő Kecskeméten

Színvonalas versenyt hozott a hétvégén, 2016. november 12-13-án a Kecskeméti Fürdőben a cápa, serdülő és junior korosztályú uszonyosúszók országos bajnoksága. Az esemény a három korosztály számára a legnagyobb hazai verseny volt: szinte az összes hazai klub sportolói vízbe szálltak, a legfiatalabbak csupán 8, a legidősebbek 17 évesek voltak. A verseny színvonalát bizonyítja, hogy összesen nyolc új korosztályos csúcs dőlt meg és hét szintidőt úsztak legjobbjaink.

Országos csúcsot úszott az ifjúsági korú Szabó Anita (Debreceni Búvárklub) 100 m búvárúszáson. A gyermek korosztályban szintén rekordot ért el Lipők Larion (Debreceni Búvárklub) 50, 100 és 200 m uszonyos gyorson, illetve 50 m uszonyos delfinen, akárcsak a lányoknál Pernyész Dorottya (Mátrai Erőmű Búvárklub) 50, 100 és 200 m uszonyos gyorson, valamint 50 és 100 m uszonyos delfinen.

A versenyen immár lehetőség volt szintet teljesíteni a jövő évi junior világbajnokságra, ami négy sportolónak sikerült is. Szabó Anita (Debreceni Búvárklub) nem bízta a véletlenre, és 50 m búvárúszáson, 100 m felszíni úszáson, 50 és 100 m uszonyos gyorsúszáson biztosította be magát. Hamlin Dorothy (Kaposvári 1MCM-Diamant Adorján) a nyári világbajnokság bronzérmeseként fő számában, 200 m uszonyos gyorsúszáson, Blaszák Lilla (Bácsvíz KVSC) pedig 50 m búvárúszáson úszott szintet. A fiúk közül a nyári vb-n ezüstérmes Mozsár Alex (Mátrai Erőmű Búvárklub) 400 m búvárúszáson teljesített a kijelölt időn belül.

Az éremtáblázat alapján a legeredményesebb csapat a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE lett 58 éremmel (15 arany, 22 ezüst, 21 bronz). A második helyen a Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub végzett 29 (15 arany, 9 ezüst, 5 bronz), a harmadikon pedig a Debreceni Búvárklub 33 (15 arany, 7 ezüst, 11 bronz) éremmel.

2016-os Junior Országos Bajnokság összetett bajnoka lányoknál Szűcs Rebeka (Debreceni Búvárklub), fiúknál pedig Mozsár Alex (Mátrai Erőmű Búvárklub) lett.

A serdülő korosztályban Cséplő Kelen (Amphora Búvárklub) és Deme Dorka Zsanett (Mátrai Erőmű Búvárklub) nyújtottak kiemelkedőt.

Az eseményen kihirdették a Magyar Búvár Szakszövetség által kiírt leglelkesebb csapat pályázat eredményét is, aminek köszönhetően a legfiatalabb cápa korú uszonyosúszók ajándékcsomagban részesültek.

A versenyzőknek, az edzőknek és a büszke szülőknek gratulálok, valamint köszönöm a verseny szervezésében, lebonyolításában résztvevők segítségét.” – mondta Juhos Gergely versenyelnök.

A versenyeredményei megtekinthetők itt: http://results.buvar.hu/capserjunob2016/

(forrás: Kovács Zsófia, fotó: Kádár Kata/Debreceni Búvárklub facebook oldala)