Újabb két aranyérem Voloszban

Újabb három magyar érem született a görögországi Voloszban zajló uszonyosúszó világbajnokságon. A sportág idei legrangosabb eseményének második versenynapján legjobbjaink közül Kosina Gergő és Senánszky Petra is világcsúccsal diadalmaskodott, míg Varga Krisztina ezüstérmet nyert.

Szombaton is ugyanaz a három magyar versenyző szerzett vb-érmet Voloszban, mint pénteken. Senánszky Petra második aranyérmét is világcsúccsal nyerte: a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban 1:41.42 perces időeredménnyel ért célba. Varga Krisztina elmondhatja magáról, hogy minden külföldi riválisát megelőzte, és másodikként ezúttal is felállhatott a debreceni "sellőlány" mellé a dobogóra. A férfiaknál ugyanezen a távon Kosina Gergő is a világ legjobbját érte el, így továbbra is azzal büszkélkedhet, hogy hosszú évek óta senki nem tudta legyőzni 200 méteren.

A görögországi világbajnokság második napján döntőt úszhatott 200 méteres felszíni úszásban Károlyi Csilla is, aki a kiváló ötödik helyen végzett, Kosara Géza pedig hatodik lett az 1500 méteres távon.

Két nap után a 13 fős magyar válogatott három arany- két ezüst- és egy bronzéremmel áll a vb-n.

Uszonyosúszó világbajnokság, Volosz, a 2. nap magyar eredményei: 

Női 100 m búvárúszás: 15. Kovács Zsófia
Férfi 1500 m felszíni úszás: 6. Kosara Géza, 9. Hamlin Matthew
Női 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra (1:41.42 perces új világcsúccsal), 2. Varga Krisztina
Férfi 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő (1:33.31 perces új világcsúccsal), 15. Szenes Mátyás
Női 200 m felszíni úszás: 5. Károlyi Csilla
Férfi 200 m felszíni úszás: 13. Gruber Kornél, 14. Kanyó Dénes