Uszonyosúszó OB a világbajnokságok jegyében

A hétvégén szombaton és vasárnap Egerben rendezik a Gyermek, Ifjúsági és Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokságot. Az OB az év legkiemeltebb magyar versenyének tekinthető, már csak azért is, mert a felnőttek számára ez az utolsó kvalifikációs viadal a világbajnokságra, így itt dől el véglegesen, hogy ki kerül a Görögországba utazó csapatba.

"Egy világbajnokság mindig fontos, de ez a mostani azért is különösen, mert ez a jövő évi Világjátékok egyetlen kvalifikációs versenye" - mondta el Kókai Dávid, a Magyar Búvár Szakszövetség uszonyosúszó szakbizottságának vezetője. - "Ezért aztán a hétvégén is elsősorban a Világjátékok versenyszámokban várható nagy csata, mert még nem mindenhol dőlt el, hogy ki kerül be az egyéni számokban a legjobb kettőbe, illetve kik azok, akik a 4x100-as váltóban helyet kaphatnak."

A szakvezető hozzátette: körülbelül tízfős magyar csapat utazása reális a felnőtt világbajnokságra, és a junior vb-n is 10-12 tagú válogatott részvétele várható. A fiataloknak az országos bajnokságot követően még a június eleji diákolimpián is lesz lehetőségük szintet úszni, de Kókai Dávid szerint a hétvégén náluk is nagymértékben kialakulhat a csapat összetétele. 

A verseny kiírása: http://buvar.hu/136-450167.php

Rajtlista és eredménykövetés: http://results.buvar.hu/gyeifjfelob2016/index.htm