,,Utolsó edzés”, első bemelegítés

Péntek este van, de ez nem a megszokott csendes hangulatú Bitskey Aladár Uszoda. Kicsik és nagyon, edzők és kísérők. Uszonyok és búvár pipák a padokon. Elkezdődött a XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupára való első bemelegítés, utolsó ,,edzés”. Négy kontinens versenyzői állnak majd rajkőre a hétvégén. 18 zászló feszül a medence felett, a résztvevők pedig izgatottan készülnek a megmérettetésre. Senánszky Petra, Varga Krisztina és a visszatérő Sincki Ádám meséltek arról, hogyan készültek az egri versenyre.

Senánszky Petra Debreceni Búvárklub

,, December legelején volt az országos bajnokság Kecskeméten, az volt az utolsó uszonyos verseny, ezért már nagyon vártam, hogy eljöjjünk ide Egerbe. Azt gondolom, hogy ez a február végi időpont ez pont aktuális nagyon sok sportoló számára így a felkészülés során, hogy megmérje azt, hogy hogy áll tényleg a világbajnokságra, vagy éppen az Európa-bajnokságra való készülésben. Szeretek versenyezni és december után már nagyon vártam, hogy versenyezhessek. Színvonalas esemény, erős a mezőny és azt hallottam nagyon sokan leszünk most is. Nagyon remélem, hogy jó időket fogok úszni, sokat készültünk, nagy munka van mögöttünk úgy, hogy remélem ez meg is fog mutatkozni, ha pedig nem akkor sem leszek szomorú, mert azt tudom, hogy van bennne munka. Bízom abban, hogy az előző évek időeredményeihez képest, ezek jobbak lesznek most.”

Varga Krisztina Kaposvári 1 MCM Diamant Ad SE

,,Négy gyorsúszó számban indulok 50-en, 100-on, 200-on és 400-on. Igazából most még a hosszabb távokra készültem, ami azt jelenti, hogy a 200-on és a 400-on van a fókusz, ott szeretnék közel olyan időt úszni, mint amit a nyári Európa-bajnokságon az jó lenne, az már egyéni csúcs lenne. Utána majd a VB-re nyilván az 50, 100 kerül előtérbe, mert a Világjátékokon ez a két szám lesz a fontos. Most még így a felkészülés elején nyilván a hosszabb távok, hogy a nyárra a sprintek menjenek. Én szeretek nagyon ide járni, évek óta itt van Egerben és én már kiskorom óta jövök. Nagyon szeretek mindig idejárni és örülök annak, hogy maga ez a magyar Világkupa nyitja a sorozatot és általában nagyon sokan eljönnek.”

Sincki Ádám

,,Szombaton délelőtt úszom 50 méteres uszonyosúszó gyorsúszásban. Nagyon furcsa itt lenni, ugye három év kimaradt, pontosan három éve indultam utoljára ezen a versenyen. Elég furcsa nagyon-nagyon nehéz lesz visszaszokni, de úgy érzem, hogy jó úton haladok. Elég kalandos három évem volt nem volt egyszerű. Edző nélkül készülök, saját magamat készítem fel, inkább a mentális része volt nehezebb, de ahhoz kértem egy kis segítséget úgy, hogy úgy érzem jó lesz.