XIV. CMAS Uszonyoszó Világkupa

Idén is Egerben indul a nemzetközi uszonyosúszó világkupa versenysorozat. 

2019. február 22-24. között Eger a házigazdája a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetségének nemzetközi uszonyosúszó versenyének. A XIV. Uszonyosúszó Világkupa sorozat nyitó fordulójának idén is a Bitskey Aladár uszoda ad otthont. A verseny a megalakulásának 50. évfordulóját idén ünneplő Magyar Búvár Szakszövetség 2019-es eseménynaptárának egyik kiemelt rendezvénye. Nagy mezőny várható, több világklasszis uszonyos- és búvárúszóval. Ez idén - az előzetes nevezések alapján – Európa és Ázsia, összesen 17 országból 90 egyesületet és közel 700 résztvevőt jelent. 

Itt lesz többek között a kétszeres Világjátékok-győztes, többszörös világ- és Európa-bajnok Senánszky Petra, vagy éppen a világjátékok győztes szegedi Kanyó Dénes. Pénteken regisztráció, majd február 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap délelőtt és délután is rendeznek versenyfutamokat. A pontos program megtalálható a Magyar Búvár Szakszövetség és a nemzetközi szövetség honlapján. 

dr. Nyíri Iván elnök, Magyar Búvár Szakszövetség

,,Magyarország most már lassan egy évtizede egy olyan gazdaságpolitikát folytat ahol sportnak egyre nagyobb szerepe van. Mi próbáljuk saját búvárszövetségünkön keresztül ezt a saját körünknek bebizonyítani meg mutatni, hogy igen is a sportnak nagy jelentősége van, és ha a sportot komolyan vesszük, a sportot úgy kezeljük, ahogy kell, és a helyen kezeljük akkor ennek nem csak egészségügyi, pszichés, hanem komoly gazdaságpolitikai jelentősége is van.”

XIV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa

2019. február 22-24.

Eger, Bitskey Aladár Uszoda

 

Az idei versenyhelyszínek:

Eger, 2019. 02. 22-25.

Lignano Sabbiadoro, 2019. 03. 22-24.

Aix en Provence 2019. 04. 20-21.

Coral Spring 2019. 05. 03-05.

Résztvevő országok:

Franciaország, Horvátország, Csehország, Észtország, Görögország, Kolumbia, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Ukrajna

Az online közvetítés a Világkupa Facebook oldalán az alábbi linke

https://www.facebook.com/finswimminghungary/

Hasznos linkek:

Magyar Búvár Szakszövetség - www.buvar.hu

MBSZ facebook oldala (élő közvetítés a versenyről): https://www.facebook.com/buvarsport 

CMAS (nemzetközi szövetség): - www.cmas.org