XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa

Idén is Egerben indul a nemzetközi uszonyosúszó világkupa versenysorozat. Az előzetes nevezések alapján 4 kontinensről, összesen 18 országból, 90 egyesület és közel 650 résztvevő érkezik a városba.

Bár még az úszóké és a vízilabdázóké a Bistkey Aladár Uszoda medencéje, február 21-én pénteken a nemzetközi uszonyosúszó világkupára érkezők veszik birtokba. Nem véletlen, hiszen Eger a házigazdája XV. Uszonyosúszó Világkupa sorozat nyitó fordulójának, melyet idén kilencedig alkalommal rendeznek meg a városban. Az előzetes nevezések alapján 4 kontinensről, összesen 18 országból, 90 egyesület és közel 650 résztvevő érkezik, többek között Franciaországból, Indonéziából, az Egyesült Államokból, Olaszországból és természetesen Magyarországról is. Nagy mezőny várható, hiszen itt lesz például a kétszeres Világjátékok-győztes, többszörös világ- és Európa-bajnok Senánszky Petra, vagy éppen a világjátékok győztes szegedi Kanyó Dénes, valamint Bukor Ádám, Mozsár Alex és Varga Kriszta. Pénteken regisztrálhatnak az indulók, majd február 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap délelőtt és délután is rendeznek versenyfutamokat. A pontos program megtalálható a Magyar Búvár Szakszövetség és a nemzetközi szövetség honlapján. 

Miklós Tamás versenyszervező

,,A világkupa egri állomása ez a nemzetközi versenysorozat nyitó állomása nyitó fordulója és ilyenkor több hónap kihagyás után a versenyzők nagyon szívesen mérettetik meg magukat és ennek is köszönhetjük, hogy ilyen nagy létszámban vesznek részt ezen a versenyen. Nekünk szervezői szempontból azért fontos, mert a Magyar Búvár Szakszövetség kiemelt fontosságú versenyéről van szó, mint legfontosabb nemzetközi versenyünk és az itt szerzett gyakorlatokat, gyakorlatot a későbbiekben tudjuk majd hasznosítani, hogy esetleg egy még nagyobb világeseményt esetleg egy világbajnokságot is meg tudunk szervezni, el tudunk hozni Eger városába.”

XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa

2020. február 21-23.

Eger, Bitskey Aladár Uszoda

 

Az idei versenyhelyszínek:

Eger, 2020. 02. 21-23.

Lignano Sabbiadoro, 2020. 03. 20-22.

Aix en Provence 2020. 04. 18-19.

Coral Spring 2020. 05. 22-24.

Résztvevő országok:

Franciaország, Horvátország, Csehország, Észtország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, Ausztria, Fehéroroszország, Indonézia, Egyesült Államok 

Hasznos linkek:

Magyar Búvár Szakszövetség - http://www.buvar.hu/

Finswimming World Cup /HUN/Eger (élő közvetítés a versenyről): https://www.facebook.com/finswimminghungary/

CMAS (nemzetközi szövetség): - https://www.cmas.org/